Az Ethereum februári előrejelzése, mivel az ára még mindig 2300 dollár

-

Az Ethereum (ETH) néhány nappal korábban árkorrekciónak volt tanúja, mivel a 2300 dolláros szint alá csúszott. Ugyanakkor a cikkírás idején továbbra is tartotta magát egy kulcsfontosságú támaszzónában.

A szint alá esés katasztrofális lehet, de a dolgok még fordulhatnak a befektetők javára, és íme, hogyan.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mire készül az Ethereum?

Az Ethereum árfolyama január 31-én érte el a 2380 dolláros szintet. Nem sokkal ezután azonban korrekciónak volt tanúja.

A CoinMarketCap szerint az ETH árfolyama az elmúlt 24 órában minimálisan csökkent. A cikk írásakor 2308 dolláron kereskedtek vele, több mint 275 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Ennek megfelelően február 4-én Michael van de Poppe elemző egy tweetet tett közzé, amelyben kiemelte az ETH kulcsfontosságú támaszzónáját.

Van de Poppe megjegyezte, hogy az ETH a 2150 dolláros kritikus támaszszintig tartja magát. Ha ez alá a szint alá esik, az tovább csökkentheti a coin árfolyamát.

Másrészről viszont, ha az ETH tartja magát, akkor az Ethereum 2024 második negyedévében 3000 dollár fölé emelkedhet.

A sajtó idején azonban a dolgok nem néztek ki jól az ETH számára. a Santiment adataira pillantva kiderült, hogy az ETH Coinbase és Korea prémiuma is a pirosban volt.

Ez azt jelenti, hogy az amerikai és koreai befektetők eladási hangulata dominált a piacon a megjelenési időpontban.

ethereum
Forrás: CryptoQuant

A jelentés idején az eladási hangulat összességében szintén dominánsnak tűnt a piacon.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy az ETH tőzsdei tartalék grafikonja jelentős csökkenést mutatott, így a kínálat 10,3 millióra csökkent január 28-ig.

Ez tipikusan medvés jel, mivel a befektetők körében az eszközbe vetett bizalom csökkenését tükrözi.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A februári előretekintés

Ahhoz, hogy megértsük, merre tart az ETH februárban, ellenőrizzük a napi grafikonját.

A MACD szerint a bikák és a medvék küzdöttek azért, hogy előnyre tegyenek szert egymással szemben.

ethereum
Forrás: TradingView

A Relative Strength Index (RSI) oldalazó pályát vett fel a semleges jel közelében, ami még néhány lassú mozgású napra utal.

A Chaikin Money Flow (CMF) medvésnek tűnt, mivel csökkenést regisztrált. Ez azt jelezte, hogy nagy az esélye annak, hogy az ETH az elkövetkező napokban eléri a 2150 dolláros támaszszintet.

Továbbá a Hyblock Capital adatainak elemzése azt mutatta, hogy mielőtt tesztelné a 2150 dolláros támaszszintet, az ETH egy másik erős támasszal szembesülhet a 2200 dolláros szint közelében.

ethereum
Forrás: Hyblock Capital

A beavatatlanok számára, amikor a coin ára elérte ezt a pontot még 2023 novemberében, akkor felfelé mozdult el.

Olvastad már? Beütött a kriptoarmageddon: az XRP ára zuhanóban

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!