A felezés után ritkábbá válik a bitcoin az aranynál is

-

Áprilisban érkezik a felezés, és ezután a bitcoin blokkjutalma kevesebb lesz, így a friss készlet piacra kerülése alaposan lelassul.

Ez azt jelenti, hogy utána a friss bitcoin ritkábbá válik az aranynál, a stock-to-flow arányát tekintve.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a tőzsdei indikátor azt vizsgálja, hogy a már forgalomba került mennyiséghez hogyan viszonyul az évente frissen kibocsátott készlet.

Egy elemző, a kriptközöségben a PlanB néven ismert felhasználó szerit ennek nagy hatással kell lennie az árfolyamra.

Elmondása alapján viszont lehetséges, hogy a bitcoin piaci kapitalizációja még nem fogja meghaladni az aranyét, mivel az előbbi nagyjából 1 billió dollár, míg az utóbbi mértéke 10 billió.

Ha figyelembe vesszük, hogy nagyjából 20 millió bitcoint már kibányásztak, akkor a 10 billió dolláros teljes piaci kapitalizációhoz a bitcoin árfolyamának el kellene érnie az 500 ezer dollárt.

A Bitcoin soha többé nem eshet 31.000 dollár alá

Vannak, akik szerint viszont azt is majdnem biztosra lehet venni, hogy az árfolyam nem fog már 31 ezer dollár alá esni a jövőben.

Ahogyan az a historikus adatokból látható, a nagy áremelkedés legtöbbször a felezés után egy évvel szokott megtörténni, így idén áprilisban kevésbé valószínű, hogy nagy felugrást láthatunk majd, legalábbis ha az események hasonlóan játszódnak le, mint eddig.

A kriptopiaci és az általános gazdasági helyzetet figyelembe véve a bitcoin árfolyamának a megtízszereződéséhez hatalmas mennyiségű tőkének kellene beáramlania a piacra, márpedig ez nem tűnik lehetségesnek.

PlanB a múlt hét végén osztotta meg a közösségi médiában, hogy a bitcoin árfolyama eddig sosem csökkent a 200 hetes mozgóátlag alá, ez pedig jelenleg 31 ezer dollárnál húzódik.

„Úgy néz ki, hogy a 31 ezer dollár lehet a végső alj, és az is lehet, hogy a bitcoin árfolyama már soha sem fog ez alá menni.”

Az elemzők egyelőre vegyes nézeteket vallanak, van, aki szerint a grafikonon az esésre utaló jeleket lehet látni, de az is benne van a pakliban, hogy egészen 45500 dollárig emelkedik az ár a közeljövőben.

Egy másik kereskedő szerint látható a divergencia, ahogyan a medvék erőt gyűjtenek, és az árfolyam kitörésre készül a jelenlegi sávjából.

A bitcoin jelenleg is oldalazik, az árfolyama a cikk írása pillanatában 43.400 dolláron áll. Ez az oldalazás a kriptopiac egészére igaz, az elmúlt 24 órában nagy változásokat nem láthattunk.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A bitcoin jelenleg ellenállással néz szembe a 42-43 ezer dolláros zónában, míg az ether a 2.300 dollárral küzd kisebb esés után.

bitcoin
Forrás: coingecko.com

A legtöbb altcoin szintén pirosban van, kivételt ez alól csak a LINK és a TRX jelent, amelyek esetében pár százalékos napi erősödésnek örülhetnek a kereskedők.


Olvastad már? A Solana (SOL) milliomos nyereséget termel és átáll a Pullix (PLX) fókuszára

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!