Az Ethereum és a Solana – Ez várható 2024-ben

-

2023 a kriptoipar visszatérésének korszakának nevezhető, mivel szinte minden érme újraéledt az elmúlt évben.

Nevezetesen a Bitcoin (BTC) exponenciálisan emelkedett, míg az olyan altcoinok, mint az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) szintén ígéretesnek bizonyultak.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Visszatekintés 2023-ra

A CoinGecko nemrég közzétett egy jelentést, amely kiemelte, hogyan emelkedett a kriptopiac az elmúlt évben.

A jelentés megemlítette, hogy az Ethereum 2294 dolláron zárta a 2023-as évet, ami több mint 90,5%-os nyereséget jelentett az év során.

Fontos, hogy áprilisban nem voltak említésre méltó árfolyamváltozások, miután a Shanghai Upgrade életbe lépett, és lehetővé tette a stakelt Ethereumok kivonását.

ethereum
Forrás: CoinGecko

A CoinGecko arra is rámutatott, hogy a Solana 2023-ban 917,3%-kal, 10 dollárról 101.3 dollárra emelkedett.

Az átlagos napi kereskedési volumen szintén megugrott 2023-ban, átlagosan 827,0 millió dollár volt az első negyedévben, mielőtt a negyedik negyedévben 2,0 milliárd dollárra ugrott.

Ha már a kriptóknál tartunk, meg kell említenünk a Bitcoinnak a teljesítményét is.

Árfolyama jelentősen, 155,2%-kal emelkedett 2023-ban. Csak 2023 negyedik negyedévében a BTC 64,3%-kal, 26.918 dollárról 42.220 dollárra emelkedett.

A fenti emelkedéseket figyelembe véve a CoinGecko társalapítója és COO-ja, Bobby Ong megjegyezte,

„2023 egy erős fellendülés éve lett a kriptoipar számára, mivel a szabályozási aggályok megoldódtak és az elmúlt ciklus túlkapásait megtisztították”.

Egy altcoin nyár 2024-ben?

Míg a 2023-as év inkább a fellendülés jegyében telt, addig a 2024-es év más lehet, mivel az altcoinok bikarallyba kezdhetnek.

Ong előrejelzése szerint,

„A 2024-es év felé haladva a medvepiac alatt épülő projektek megerősítették a kripto technológiai stack-et és új alkalmazásokat indítottak, és izgatottan várjuk, hogy mik lesznek a következő fejlemények”.

Ezért, hogy jobban megértsük, mit várhatunk a top altcoinoktól, mint az ETH és a SOL, ellenőrizzük a mérőszámaikat.

A CoinMarketCap adataiból kiderült, hogy az ETH közel 7%-kal emelkedett az elmúlt hét napban.

A cikk megjelenésének időpontjában 2546,84 dolláron kereskedtek vele, több mint 306 milliárd dolláros piaci kapitalizációval.

Ezután megnéztük az Ethereum likviditási szintjeit, hogy lássuk, milyen pontokon ütközhet ellenállásba, ha sikerül fenntartania a bikarallyt.

Felfelé az ETH-nak a 2.600 dolláros szint fölé kell emelkednie ahhoz, hogy bikarallyt kezdjen.

Tovább haladva a magas ellenállásba ütközhet az a 2.750 dolláros zóna közelében.

Forrás: Hyblock Capital

Az Ethereumhoz hasonlóan a Solana árfolyamgrafikonja is zöld volt. A token értéke csak az elmúlt 24 órában közel 5%-kal ugrott meg.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A cikkírás idején 99 dolláron kereskedtek vele, több mint 43 milliárd dolláros piaci tőkeértékkel.

Hogy lássuk, tartós lesz-e az emelkedés, megnéztük a napi grafikonját. A SOL MACD-je hamarosan egy bikás kereszteződés lehetőségét mutatta.

Forrás: TradingView

A Relatív Erősség Indexe (RSI) és a Chaikin Money Flow (CMF) is emelkedést regisztrált, ami azt jelezte, hogy nagy az esélye a további árfolyam-emelkedésnek.

Olvastad már? XRP a radaron, az elemzők nagy mozgásokat jósolnak, ha a Bitcoin csökkenésbe kezd

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.16.

Prémium Dogecoin (DOGE) A Dogecoin (DOGE) befektetők az utóbbi időben nehéz időszakot éltek át, különösen a mémcoin többszöri árfolyamkorrekciója miatt a grafikonokon. A helyzet azonban még rosszabb is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!