XRP a radaron, az elemzők nagy mozgásokat jósolnak, ha a Bitcoin csökkenésbe kezd

-

Az elismert piaci elemző, EGRAG nemrégiben kiemelte az XRP erős pozícióját, és felvázolta a következő lépések lehetséges forgatókönyveit egy esetleges Bitcoin (BTC) visszaesés esetén.

EGRAG értékelése egy korábbi árelemzés nyomán született, amelyben az elemző bátran megjósolta az XRP jelentős emelkedését, és a következő 90 napon belül 5 dollárig történő felemelkedést helyezett kilátásba – ami az XRP akkori 0,5624 dolláros árát tekintve ambiciózus kijelentés.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az XRP magasan áll a volatilis piacon

A volatilis piac közepette EGRAG kezdetben megfigyelte, hogy az XRP a kritikus 0,60 dolláros szint alatt kereskedett, különösen a január 3-i Bitcoin-zuhanást követően, amelyet a BTC ETF kilátásairól szóló negatív híradások váltottak ki.

Annak ellenére, hogy kihívást jelentett ennek az árfolyamnak a visszaszerzése, EGRAG vonzónak találta az XRP-t.

Időközben ez a digitális eszköz röviddel a kezdeti elemzés után 0,6240 dollárig emelkedett, de január 12-én visszavonult, amikor a Bitcoin és a tágabb piac visszaeséssel szembesült.

Figyelemre méltó, hogy az XRP idén két jelentős áresésnek volt tanúja – 6,77%-os esés január 3-án és 5,32%-os zuhanás január 12-én -, amelyek mindegyike a Bitcoin összeomlásához kapcsolódott.

Ezen események fényében EGRAG friss elemzése szerint ez a tendencia folytatódhat, bár mérsékeltebb ütemben.

Ez aláhúzza az XRP jelenlegi ellenálló képességét, ugyanakkor elismeri sebezhetőségét, ha a Bitcoin újabb zuhanással szembesülne.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


XRP-BTC történelmi kapcsolat

Felismerve az XRP történelmi érzékenységét a Bitcoinhoz kapcsolódó piaci változásokkal szemben, EGRAG továbbra is bízik abban, hogy az XRP jobban ellenáll az ilyen kihívásoknak, mint más digitális érmék egy újabb Bitcoin-csökkenés esetén.

Bár a rövid távú piaci ingadozásokkal kapcsolatban óvatosságot tanúsít, EGRAG fenntartja optimista kilátásait az XRP hosszú távú pályáját illetően.

A grafikonadatok vizsgálata azt mutatja, hogy az XRP jelenleg a makro-támogatási vonal körül kereskedik, ami döntő tényező EGRAG előrejelzésében egy közelgő bikapiaci megugrásra – egy szélesebb felfelé irányuló trendbe illeszkedő rövid fellendülésre – vonatkozóan.

Ez a több hónapig tartó, várhatóan több hónapos felfutás tökéletesen illeszkedik EGRAG előrejelzéséhez, amely szerint az XRP eléri a hőn áhított 5 dolláros szintet, ami a jelenlegi 0,5742 dolláros értékhez képest lenyűgöző, 770%-os növekedést jelent.

Hosszú távú bikás lendület

EGRAG szerint az, hogy az XRP a 200 napos EMA felett van, 0,5718 dollárnál, jó jel, ami azt mutatja, hogy erős emelkedő trendben van.

Emiatt úgy gondolja, hogy egy hosszabb növekedési időszak következhet, amit bikafutásnak nevezünk.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ha azonban olyan rövidebb távú jeleket nézünk, mint a napi MACD és az 50 napos EMA, akkor ezek azt sugallják, hogy egy kicsit óvatosabbnak kell lennünk azzal kapcsolatban, hogy mi történhet az XRP-vel a következő rövid idő alatt.

Ahogy mindenki figyel és várakozik, meglátjuk, hogyan kezeli az XRP a változásokat, és hogyan próbálja elérni ambiciózus céljait.


Olvastad már? A BTC árfolyama csökken, de a tőzsdei forgalma növekszik

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb 3 Ethereum token, amivel 2024-ben kriptomilliomossá válhatsz

Az Ethereum tokenek hatalmasat emelkedtek a kriptopiacon az Ethereum ETF-ek jóváhagyásával kapcsolatos közelmúltbeli bejelentés miatt. A kriptoelemzők arra számítanak, hogy az Ethereum hálózat és az összes...

Top 5 altcoin, hogy egy kis befektetésből vagyont termeljünk

A kriptopiac 2024-ben is pezseg. Elérkezett lehet a pillanat, hogy felfedezzük az altcoinokat, amelyek hatalmas potenciális nyereséget kínálhatnak. Ez az útmutató öt olyan ígéretes lehetőségbe...

Tranzakciós adót vezetne be Törökország a kriptokereskedésre

Törökország új adók bevezetésére készül, beleértve a kriptopénz-kereskedelemre kivetett 0,03%-os tranzakciós adót, egy jelentős adóügyi reform részeként. A lépés célja az ország 2023-as földrengések okozta...

Mark Cuban szerint a „Gensler” miatt Biden elveszítheti az elnökséget, a DTX Exchange túlszárnyalhatja az olyan DeFi titánokat, mint a Chainlink és az Avalanche

Vendégbejegyzés Mark Cuban szerint a SEC elnöke, Gary Gensler nagyban befolyásolhatja a következő elnökválasztást. Cuban úgy véli, hogy szigorú politikája Joe Biden elnöki székébe kerülhet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!