A BTC árfolyama csökken, de a tőzsdei forgalma növekszik

-

Az elmúlt hetekben nagymértékben megnőtt a BTC tőzsde forgalma, a Glassnode adatai alapján a ki- és beutalások mérlege átlépte a napi 4 milliárd dolláros szintet.

A hálózat 15 éves működése alatt 183 olyan napot ismerünk, amikor ennél nagyobb napi forgalmat láthattunk.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mikor a tőzsdei utalási volumen utoljára ezen a szinten állt, 4 milliárd dollár fölött, a BTC éppen rekord-árfolyamot állított be, 69 ezer dollárnál, 2021 novemberében.

Ha szemügyre vesszük a Glassnode adatait, akkor látható, hogy az elmúlt pár hónap során nagyjából kiegyenlítetten mozgott a tőzsdék készlete, sem a kiutalás, sem a beutalás mértéke nem változott meg drasztikusan.

bitcoin
Forrás: Glassnode

ETF-re várva

Tavaly októberben kezdett egyre inkább úrrá lenni az optimizmus a kriptopiacon, hogy hamarosan tényleg elfogadásra kerülhet egy spot piaci ETF, amelytől a legtöbb elemző hosszú távon nagy áremelkedést vár.

Ekkor nagyjából egyensúlyba került a befizetés és a kiutalás, és a cikk írása pillanatában is a BTC teljes készletének mintegy 12%-a a tőzsdék tárcáiban található.

bitcoin
Forrás: Glassnode

A bálnák is mozgolódni kezdtek

Az ETF körüli várakozások, és a felhajtás hatására a bálnák, a kifejezetten nagy mennyiségű BTC-vel rendelkező tulajdonosok is mozgolódni kezdtek.

A CryptoQuant rámutatott, hogy a tőzsdékre a bálnák irányából érkező beutalások mértéke jelentősen megemelkedett az elmúlt időszakban.

A bikapiacok esetén ennek az indikátornak a mértéke általában 85% alatt van, medvepiacok esetén pedig a legtöbbször efölött tartózkodik.

Jelenleg az arány 32%, így a nagyobb aktivitás ellenére sem kell attól tartani, hogy nagy eladási hullám közeledhet.

Forrás: CryptoQuant

A bányászok sem tétlenkednek

A bálnák mellett a tőzsdék másik nagy felhasználói a bányászok, akiktől jelentős mennyiség érkezik be.

December vége óta a bányászok több BTC-t küldenek be a tőzsdére, mint amennyit kiutalnak, vélhetően azért, hogy a likviditásukat növelni tudják.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ilyen mértékű forgalmat tavaly nyáron láthattunk, és az elemzők szerint lehetséges, hogy a december óta elért árnövekedés vette rá a bányászokat, hogy profitot realizáljanak, eladjanak a készleteikből.

A bányászoknak fedezni kell a működési költségeiket, és hagyományosan addig várnak az értékesítéssel, amíg csak tudnak, hogy egy-egy nagyobb áremelkedés után tudják eladni a coinjaikat, nagyobb nyereséggel.

btc
Forrás: CryptoQuant

A cikk írása pillanatában a BTC árfolyama a 42 ezer dolláros szinten mozog, közel 9%-os heti gyengülés után.

Az elemzők arra számítanak, hogy a spot ETF-et követő tőkebeáramlás a kriptopiacra jelentős áremelkedést hoz majd.


Olvastad már? 3 ok amiért a Chainlink (LINK) és a Polygon (MATIC) lemarad az Option2Trade (O2T) mögött

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance együttműködik a makaói igazságszolgáltatással a bűnüldözés megerősítése érdekében

A Binance, az egyik vezető kriptovaluta-tőzsde, összefogott a makaói igazságszolgáltatással, hogy úttörő szerepet vállaljon egy személyes bűnüldözési képzési programban, ami jelentős mérföldkő a bűnüldöző szervekkel...

A szakértők fogadásokat kötnek a mémcoin rallyra a jelenlegi mélypont után: Melyik emelkedik először?

Vendégbejegyzés A mémcoinok a közelmúltban figyelemre méltó zuhanást éltek át, ami felkeltette az elemzők és a kereskedők érdeklődését. A piaci feltételek 2024-ben bikás trendnek kedveznek, a szakértők...

John Bollinger megtörte a csendet a Bitcoin áráról

A Bitcoin árfolyama az egekbe? John Bollinger feltárja a legfontosabb piaci meglátásait. John Bollinger, pénzügyi elemző és a Bollinger-szalagok megalkotója nemrég megosztotta gondolatait a Bitcoin (BTC)...

Tovább gyorsul a kriptoeszközök adoptációja

Richard Teng, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje, a Binance vezérigazgatója szerint a digitális pénzügyi eszközök és a Web3 által generált változás csak az internet, a telefonok...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!