Az amerikai fedezeti alapok eszközeinek 10,6%-a öt éven belül kriptóban lehet

-

Az észak-amerikai fedezeti alapok vezetik a mezőnyt a kriptopiaci hajlandóságban, de az EU és az Egyesült Királyság sincs sokkal lemaradva.

Egy 100 pénzügyi vezetővel készített felmérés eredményeként kiderült, hogy a fedezeti alapoknál jelentős növekedés várható a kriptoeszközök kitettségében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Intertrust által végzett felmérés eredménye azt mutatja, a fedezeti alapok által tartott kriptoeszközök összege elérheti a 312 milliárd dollárt, feltéve, hogy a válaszadók jóslatai pontosan reprezentálják a teljes piacot.
Az Egyesült Államokban bejegyzett alapok a becslései a legoptimistábbak: öt éven belül átlagosan 10,6%-ra teszik a kripto portfóliójuk arányát.
Az Európai Unió és az Egyesült Királyság alapjai ennél valamivel szerényebb számot adtak meg – 6,8%-ot – ami szintén jelentős növekedésnek tekinthető.
Az Intertrust által megkérdezett személyek fedezeti alapok pénzügyi vezetői voltak – mindegyikük átlagosan 7,2 milliárd dolláros vagyont kezel.
Személyes portfóliójukkal kapcsolatban arra számítanak, hogy legalább 1%-a kriptoeszközökben lesz 5 év múlva.
Nagynevű fedezeti alapkezelők, mint Paul Tudor Jones nyilvánosan támogatták a bitcoint a gazdaság inflációs tendenciáik miatt. A SkyBridge Capital vezérigazgatója, Anthony Scaramucci is hasonlóan vélekedik a bitcoinról.
Elmondása szerint a bitcoin az aranynál is jobb értéktároló eszköz.
Egy másik nagy név a kriptovalutákat támogató csapatban Alan Howard, a Brevan Howard vagyonkezelő társalapítója.
Éppen ezen a héten Howard két digitális eszközökhöz köthető startup-ba fektetett be, korábban pedig a Nomura, a Ledger és a CoinShares által létrehozott digitális letétkezelő szolgáltatásba invesztált.

Ezenkívül 25%-os tulajdonrésszel rendelkezik a One River Digital Asset Managementnél, továbbá egyes források szerint cége közvetlenül is tervez befektetni kriptovalutákba.
A hagyományos fedezeti alapok növekvő kriptopiaci bizalmán túl, számos kezdeményezés történt kriptoalapok bevezetésére is a Bitwise és a Grayscale sikerei által motiválva.

Olvastad már? MicroStrategy további egymilliárd dollárért vásárolna több bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!