Az amerikai fedezeti alapok eszközeinek 10,6%-a öt éven belül kriptóban lehet

-

Az észak-amerikai fedezeti alapok vezetik a mezőnyt a kriptopiaci hajlandóságban, de az EU és az Egyesült Királyság sincs sokkal lemaradva.

Egy 100 pénzügyi vezetővel készített felmérés eredményeként kiderült, hogy a fedezeti alapoknál jelentős növekedés várható a kriptoeszközök kitettségében.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Intertrust által végzett felmérés eredménye azt mutatja, a fedezeti alapok által tartott kriptoeszközök összege elérheti a 312 milliárd dollárt, feltéve, hogy a válaszadók jóslatai pontosan reprezentálják a teljes piacot.
Az Egyesült Államokban bejegyzett alapok a becslései a legoptimistábbak: öt éven belül átlagosan 10,6%-ra teszik a kripto portfóliójuk arányát.
Az Európai Unió és az Egyesült Királyság alapjai ennél valamivel szerényebb számot adtak meg – 6,8%-ot – ami szintén jelentős növekedésnek tekinthető.
Az Intertrust által megkérdezett személyek fedezeti alapok pénzügyi vezetői voltak – mindegyikük átlagosan 7,2 milliárd dolláros vagyont kezel.
Személyes portfóliójukkal kapcsolatban arra számítanak, hogy legalább 1%-a kriptoeszközökben lesz 5 év múlva.
Nagynevű fedezeti alapkezelők, mint Paul Tudor Jones nyilvánosan támogatták a bitcoint a gazdaság inflációs tendenciáik miatt. A SkyBridge Capital vezérigazgatója, Anthony Scaramucci is hasonlóan vélekedik a bitcoinról.
Elmondása szerint a bitcoin az aranynál is jobb értéktároló eszköz.
Egy másik nagy név a kriptovalutákat támogató csapatban Alan Howard, a Brevan Howard vagyonkezelő társalapítója.
Éppen ezen a héten Howard két digitális eszközökhöz köthető startup-ba fektetett be, korábban pedig a Nomura, a Ledger és a CoinShares által létrehozott digitális letétkezelő szolgáltatásba invesztált.

Ezenkívül 25%-os tulajdonrésszel rendelkezik a One River Digital Asset Managementnél, továbbá egyes források szerint cége közvetlenül is tervez befektetni kriptovalutákba.
A hagyományos fedezeti alapok növekvő kriptopiaci bizalmán túl, számos kezdeményezés történt kriptoalapok bevezetésére is a Bitwise és a Grayscale sikerei által motiválva.

Olvastad már? MicroStrategy további egymilliárd dollárért vásárolna több bitcoint

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!