Scaramucci cége, a SkyBridge Capital januárban bemutatott egy új bitcoinalapot. Azt mondta, hogy a jobb infrastruktúra és szabályozások miatt „a bitcoinbefektetés épp olyan biztonságos, mint a kötvények és árucikkek, mint az arany.”

Anthony Scaramucci, a SkyBridge Capital vezetője és a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatója úgy véli a bitcoin „értékét alapértékét adó tényezők jelentősen javultak most, hogy a kormányok több kriptopénzekkel kapcsolatos kockázatot is megválaszoltak.”

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A CNN-en megjelent véleménycikkben Scaramucci és Brett Messing, a SkyBridge igazgatója elmondták, hogy a bitcoin valós alternatíva az olyan hosszú távú befektetőknek akik biztosítani akarják magukat az inflációval szemben.

Azt állítják, hogy a bitcoin birtoklása sokkal kevésbé kockázatos a pár évvel ezelőtti állapotokhoz képest, amikor még fejletlen volt az infrastruktúra és a jogi szabályozás.

A bitcoin növekedése „arra kényszerítette a kormányokat és intézményeket, hogy választ adjanak a digitális valutával kapcsolatos kockázatokra.”

A páros ezzel arra utalt, hogy nemrég engedélyezték a bankok számára, hogy kriptopénz-szolgáltatásokat nyújtsanak.

„Az újabb szabályozások, a jobb infrastruktúra és a hozzáférés az olyan intézményekhez, mint a Fidelity lehetővé tette, hogy a bitcoinbefektetés épp olyan biztonságos legyen, mint az arany vagy a kötvények vásárlása.”

A SkyBridge Capital nagy lépést tett a múlt hónap során, amikor jelentkeztek az SEC-nél egy bitcoinalapú kockázatitőke-alap megalkotására.

A SkyBridge Bitcoin Fund LP pár héttel később el is indult, a Fidelity felelős a letétkezelését és az Ernst & Young intézi a könyvelést.

A SkyBridge novemberben és decemberben vásárolt be bitcoinból, még a nagy ugrás előtt. Az alap indulásakor, január 4-án nagyjából 310 millió dollárt ért a cég bitcoinvagyona.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Az intézményi pénzek nagy szerepet kaptak a bitcoin 2020-as emelkedésében, január 8-án egészen 42.000 dollárig emelkedett az árfolyam.

Az úgynevezett okos pénzekkel rendelkező befektetők kezdenek úgy tekinteni a bitcoinra mint a digitális aranyra, sokkal nagyobb növekedési lehetőségekkel.

Olvastad már? Michael Saylor szerint több ezer amerikai vezérigazgató kíváncsi a bitcoinra

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂