A bitcoin az utóbbi hónapokban egyre népszerűbb jelenséggé válik a Wall Streeten és a vállalati szférában.

Az egész sztori még augusztusban kezdődött, amikor a MicroStrategy bitcoint vásárolt, és megmutatta a világnak, hogy igen, a BTC lehet egy hosszú távú befektetés és értéktároló.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ezt követte a Square, nemrégiben pedig egy sor kisebb vállalat, sőt még a Wall Street vagyonalapjai is kinyitották a szemeiket és kihegyezték a füleiket arra, hogy mi folyik most a kriptoágazatban.

A korábbi állapotokkal ellentétben most több százmilliónyi, ha nem milliárdnyi dollár parkol a kriptopénzek piacán, melynek jelentős hányadát az intézményi vásárlók szippantották be.

A dolog pedig még nem ért véget, legalábbis a MicroStrategy-vezérigazgató Michael Saylor szerint.

Még több bitcoint vásárolhat az amerikai vállalati szféra?

Michael Saylor nemrég a CNBC-ben mondta el gondolatait a kriptoeszköz piacával kapcsolatban.

A csatornának adott interjújában arról számolt be, hogy digitális konferenciát fog tartani az amerikai nagyvállalatok vezetőivel annak érdekében, hogy azok többet tudhassanak meg a bitcoinról, valamint arról, hogyan implementálhatják a kriptopénzt vállalkozásaikban.

„Több ezer vezérigazgató, vezető…igazgató és vállalati tanácsadó fog összejönni február első hetében. Mindnyájan azt akarják megtudni, hogyan vonják be a bitcoint vagyonmérlegükbe, eredménykimutatásaikba…mindenki számára nyitott lesz.”

Ami még érdekesebb, hogy Saylor arra számít, „több ezer” ember fog egybegyűlni, hogy megvitathassa a kriptojelenséget.

A MicroStrategy mindenki számára elérhetővé teszi majd a bitcoinelszámolásaikkal kapcsolatos belső dokumentumaikat, hogy így segítsenek az amerikai vállalatoknak jobban megérteni, hogyan kell kezelniük a volatilitást, a szabályozói trendeket, valamint az egyéb olyan kockázatokat, amelyek a készpénz bitcoinba történő befektetésével kapcsolatosak.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Az elemzők arra számítanak, hogy a vállalati beáramlások – amelyek végül vagy megvalósulnak, vagy nem – jóval magasabbra fogják röpíteni a piacot.

A JPMorgan stratégiái nemrég azt állították, hogy akár 600 milliárd dollárnyi igény is keletkezhet a bitcoin iránt, ha a világ nyugdíjpénztárai és befektetési vállalatai csak eszközeik egy százalékát a kriptopénzbe fektetik.

„Ha az amerikai, euróövezeti, egyesült királyságbeli és japán nyugdíjpénztárak és befektetési társaságok eszközeik 1%-át bitcoinba fektetnék, akkor a bitcoin iránt 600 milliárd dollárnyi kereslet indukálódna” – mondták a stratégák.

Olvastad már? Az intézmények nagyobb likviditást várnak a bitcointól

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.