Egy új tanulmány arra jutott, hogy a nem megfelelő bitcoin  piaci kapitalizáció a legtöbb intézmény számára akadályként szolgál.

A Blackrock alapkezelő által a napokban beadott bitcoin-listázási kérelem a likviditás hiányát jelölte meg a legnagyobb problémaként. Most egy független kutatás ugyanerre a következtetésre jutott.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Az Aite Group, egy tanácsadócég, és az eToro, a népszerű kereskedőplatform által készített felmérésben a válaszadók nagy arányban jelölték meg, hogy a likviditás hiánya komoly korlátozó tényező.

Emellett persze más negatívumokat is felsoroltak, mint a szabályozási bizonytalanságok, a kialakulatlan piaci infrastruktúra, a biztonsági aggályok, és a viszonylag rossz hírnév.

„A nagy likviditás egyértelmű jele egy beérett piaci szegmensnek. A válaszadók szerint a kriptopiacon a piaci kapitalizáció növekedése eredményezhetné a legpozitívabb hatást a likviditásra.”

A kutatás során 25 intézményi szereplőt kérdeztek meg. 56%-uk szerint a kapitalizáció „nagyon fontos”, 28%-uk szerint pedig „fontos”.

A másik nagy jelentőségű faktor a kriptopiacok esetén az árak transzparenciája. Egy ennyire volatilis piacon a kereskedők számára kiemelten fontos, hogy megbízható árinformációkhoz jussanak hozzá, mégpedig könnyen és gyorsan.

Számos kriptokereskedő úgy véli, a nagyobb volatilitás, és a piacok töredezettsége általános értelemben véve vonzó a befektetők számára, és így a likviditásra is jó hatással van.

A hagyományos piaci szereplők viszont pont ennek az ellenkezőjét gondolják, szerintük ezek hátráltatják a nagyobb likviditást, és a szélesebb körű elterjedést.

A válaszokból az is kiderül, hogy a jogi helyzet bizonytalansága, a kialakulatlan infrastruktúra, és a rossz hírnév, biztonsági kockázat kettőse is hátráltatja a komolyabb mértékű növekedést.

„Évekig tartó szabályozási huzavona után még mindig ott tartunk, hogy a hagyományos intézményi szereplők többsége az oldalvonalnál várakozik, hogy mikor léphet a pályára. A legtöbb válaszadó szerint egyszerűen nem tudnak élni az elsőség előnyeivel, hiába szállnának be a többiek előtt a piacra, az ő szemszögükből a hátrányok ezt semmissé teszik. Az elmúlt három év eseményei pedig csak ráerősítettek erre a meggyőződésre.”

Hiányzik az egész világra kiterjedő, szabványos jogi keretrendszer, ráadásul még azt is hozzá kell tenni, hogy nincs is egységes elnevezése a kriptoeszközöknek a különböző szabályozók részéről.

A virtuális pénzek talán a legelterjedtebb megnevezés a kriptopénzek után, de a virtuális eszköz, elektronikus pénz, digitális pénz, illetve a digitális pénzeszköz is használatban van.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A jó hír az, hogy az általános aggályok ellenére az intézmények részéről maga a belépési szándék egyértelmű. Az elemzők megfogalmazásában a példa nélkül álló mennyiségi lazítási programok (értsd, fedezetlen pénznyomtatás), és a vírushelyzetre adott központi banki, állami válaszok tükrében érthető, hogy sokan keresik az egyéb hozam-generálási lehetőségeket.

Ez pedig magával hozza, hogy növekszik az érdeklődés a bitcoin, és a szélesebb kriptoipar iránt is.

Nem csoda, ha a BlackRock is fontolgatja a beszállást.

Olvastad már? Nincs okunk panaszkodni: kriptobarát Amerikát hozhat el Biden elnöklése?

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂