A Biden-adminisztráció első döntései és kinevezései eddig igencsak ígéretesnek néznek ki a kirptoágazat szempontjából.

Nem sokkal eskütételét követően Joe Biden amerikai elnök és adminisztrációja már számos olyan döntést hozott, amelyeket pozitívként könyvelhetünk el a kriptoágazat szempontjából.

Az egyik ezek közül annak a vitatott pénzügyminisztériumi előterjesztésnek az elhalasztása volt, amely az önállóan kezelt kriptotárcákat érintené hátrányosan.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Nem kell sietni

Első hivatali napján Joe Biden minden „új vagy függőben lévő” szabályozást felfüggesztett, amíg adminisztrációja felül nem vizsgálja azokat – beleértve a FinCEN kriptojavaslatait is.

A Fehér Ház vezetője, Ronald Klain memorandumban szólította fel az ügynökségeket, hogy „fontolják meg a szabályozások elhalasztását a jelen memorandum kiállításától számított 60 napos időszakra, a hatályos törvényekkel összhangban […] a célból, hogy felülvizsgálják a szabályok által felvetett ténybeli, jogi és politikai kérdéseket.”

Keményen küzdöttünk és jogot szereztünk, hogy levegőt vehessünk és újrakezdhessünk. Janet Yellen nem Steve Mnuchin.

Optimista vagyok. – mondta Jake Chervinsky.

Decemberben a FinCEN, az amerikai pénzügyminisztérium egy ügynöksége, amely a pénzmosás, terrorizmus-finanszírozás és más pénzügyi bűntettek ellen küzd, több, kriptóval kapcsolatos javaslatot is benyújtott, amelyekkel sikeresen magukra haragították a magánélet védelmezőit.

A FinCEN új javaslatai minden bankot és más pénzszolgáltatót arra kötelezne, hogy monitorozzák, „küldjenek jelentéseket, vezessenek nyilvántartást és azonosítsák azon fogyasztóik személyazonosságát”, akik önállóan kezelt kriptotárcákkal rendelkeznek, és 3000 dollárt meghaladó tranzakciókat hajtanak végre.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Brian Armstrong Coinbase-vezérigazgató nyílt levelében korábban megjegyezte, hogy a javaslat nemcsak idejétmúlt, de szokatlanul gyorsan is történik, hiszen a szabályozó mindössze 15 napot adott a nyilvánosságnak arra, hogy megjegyzésekkel éljen.

A benyújtott javaslatok elfogadását ugyanis jellemzően a nyilvánossággal és az ágazattal folytatott hosszú vita előzi meg.

„Ez segít a kormányoknak abban, hogy méltányos szabályokat hozhassanak, amelyeknek tényleg van értelmük. A nyilvánosság általában 60 napot kap arra, hogy megjegyzésekkel segítse a törvényjavaslatot. Itt nem ez történt” – mondta Armstrong, majd hozzátette: „nem így kellene működnie ennek a folyamatnak”.

Most azonban úgy néz ki, a nyilvánosság meg fogja kapni a 60 napot.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Kriptopénzeknek kedvező kinevezések

Ezzel párhuzamosan Biden minden bizonnyal Michael Barrt, a pénzügyminisztérium volt hivatalnokát és a Ripple Labs tanácsadóját nevezi majd ki az OCC kormányhivatal élére – derült ki a The Wall Street Journal nem régi jelentéséből.

„Globális pénzügyi rendszerünk nagyon elavult. Úgy gondolom, a fizetésekben lévő innováció segíthet a pénzügyi rendszer biztonságosabbá tételében, a költségek csökkentésében, valamint a hozzáférhetőség és hatékonyság fejlesztésében a fogyasztók és vállalkozások számára” – mondta Barr, amikor 2015-ben kinevezték a Ripple tanácsadójává.

Barr elődjének, Brian Brooksnak szintén volt kapcsolódási pontja a kriptoágazattal. Mielőtt beült volna az OCC elnöki székébe, a Coinbase jogi vezetőjeként tevékenykedett.

Felügyelete alatt az OCC irányelveket adott közre a bankok számára, amelyben tisztázták, hogy a pénzügyi intézmények igenis használhatnak stabilocinokat és blokkláncokat.

Ahogy arról a CryptoSlate korábban beszámolt, az is megerősítésre került, hogy Gary Gensler lesz majd az SEC új vezetője.

Ezzel kapcsolatban Charles Hoskinson, az IOHK vezérigazgatója megjegyezte, hogy mivel Gensler „blokkláncprofesszor” az MIT-n, nincs okunk arra gyanakodni, hogy kriptoellenes törvények jönnének kilátásba.

„Ebben a pillanatban nincs arra utaló jel, hogy nagyon antikriptós SEC-nk lenne majd” – mondta el Hoskinson.

A Biden-adminisztráció első lépései tehát igencsak arra utalnak, hogy a kriptoágazat legalább méltányos bánásmódra számíthat majd a közeljövőben.

Olvastad már? A 100%-os áremelkedés mellett a Cardano közösségi aktivitása a csúcson van

Forrás: cryptoslate.com

Kiemelt kép: The Review Univ. of Delaware

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂