Komoly eladói nyomást élt át a bitcoin a napokban, január eleje óta most esett először 29 ezer dollár alá az árfolyam.

Az eladók egyre jobban és jobban nyomták lefelé az árakat, egészen a 30000 dolláros szint alá.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Két nagy támasz is elesett, a 32 s a 30 ezer dollárnál húzódó, és egyre több elemző gondolja úgy, hogy akár a 24 ezer dolláros szintet is újratesztelhetjük.

Egyes elméletek szerint ez azért lehet, mert az intézményi vásárlók rövid távú tetőnek tekintik a mostani árfolyamot, és profitot realizálnak.

Egyesek egészen messzemenő következtetéseket tudnak levonni január első három hónapjából, például a Guggenheim befektetési vezetője, Scott Minerd szerint az árfolyam a 42 ezernél az éves csúcsát érte el, és innen vissza fog húzódni egészen a 20000 dolláros szintekig.

John Normand és Federico Manicardi, a JPMorgan stratégái figyelmeztették a befektetőket, hogy ha bitcoint használnak a portfóliójuk diverzifikálására, akkor kockázatot vállalnak, mivel a BTC ciklikusan mozog, nem pedig klasszikus menekülőeszközként viselkedik.

A figyelmeztetés jól időzítettnek tűnik, ha figyelembe vesszük, mekkora volatilitás mellett hangzott el. A nagy eladási hullám ténylegesen fájdalmas lehet azoknak a kereskedőknek, akik túl nagy tőkeáttétellel dolgoznak.

Viszont ha megnézzük a kriptoipar általános hangulatát, és a felhasználói aktivitást, akkor látható, hogy ez a mostani esés nem a makrotrend változása miatt van.

Forrás: TheTIE

Erik Saberski, a TheTIE elemzője azt is megosztotta a sajtóval, hogy a BTC piaci dominanciáját is érdemes figyelembe venni ilyenkor:

„Az eddigi esések tényleges eladások voltak idén. Most viszont a pénz a bitcoinból az altokba megy. Ez látszik a napi aktivitáson is, az ilyen esések az aktivitást is csökkentették. Most viszont abban nincs változás.”

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A stimulus hozhat új csúcsokat

A hagyományos piacok erőre kaptak az új gazdasági mentőcsomag hírére, amely a Biden adminisztrációtól várható.

Mind az SP500, mind a Nasdaq új rekordra emelkedett, és a Dow Jones is pluszban zárt. Ha a kriptopiacot nézzük, a top100-ban mindössze egy projekt, a CELO tudott emelkedést produkálni, a nagyfiúk közül az ETH 21,28%-ot, a Polkadot pedig 8%-ot esett.

A piac összesített kapitalizációja így 871 milliárd körülire csúszott, a BTC dominanciája pedig 64,3% jelen pillanatban.

Olvastad már? A 100%-os áremelkedés mellett a Cardano közösségi aktivitása a csúcson van

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.