A Cardano árfolyama 2021 óta megduplázódott, emellett a Twitteren is csúcson van az említések száma.

Az év eleje óta folyamatos növekedést mutattak a Cardano említései, eközben az ada ára több mint megduplázódott, így összérték alapján átvette a hatodik helyet a bitcoin cashtől.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A Twitter adatait alaposabban átvizsgálva nem tudni, hogy pontosan mi állhat az ada növekedése mögött, azonban a The Tie adatai alapján egyre többen beszélnek a Cardanóról és ez együtt növekedett az árfolyammal.

Azt sem sikerült kideríteni, hogy miért beszélnek egyre többen a Cardanaóról, azonban az biztos, hogy a „pool”, „stake”, és „staking pool” kifejezéseket használták a legtöbben.

Joshua Frank, a The Tie alapítója elmondta, hogy „a Cardano- és IOTA-átjárhatóság” híre január 2-án megindította az árfolyam és az említések növekedését.

Dominik Schiener, a Iota társalapítója nemrég a Iota Discordján felelt egy kérdésre. Eszerint „100% az esély rá, hogy egy Cardano-hidat fognak építeni. Ha készen állnak akkor megkérdezik róla Charlest is.”

Frank szerint:

„24 órával az ötlet megjelenése után 63%-ot emelkedett a Cardano-említések száma, majd az árfolyam 27%-ot emelkedett a dollárral, és 25%-ot a bitcoinnal szemben.”

Forrás: The Tie
A fejlesztés belépett a Gougen stádiumba

A Shelly végre elhozta a decentralizációt a hálózat számára és lehetővé tette az ADA tulajdonosok számára, hogy jutalmakért cserébe zárolják vagyonukat.

Most, hogy a projekt belépett a Goguen-korszakban elkezdődhet a munka az okosszerződések és decentralizált alkalmazások építésén.

Ezek az új fejlesztések lehetővé teszik, hogy akár decentralizált pénzügyi alkalmazások épülhessenek a Cardano hálózatára.

Charles Hoskinson, a Cardano alapítója nemrég elmondta, hogy a „csapat úgy tervezi, hogy átveszi a vezetést a defiszférában, és Afrikában építenek üzlettársi kapcsolatokat.”

Hoskinson szerint a defi igazi lehetőségei a fejlődő országokban rejlenek, ahol az elkövetkezendő három év során akár 100 millió új felhasználóhoz is juthatnak.

Hoskinson szerint:

„A Cardano azért jött létre, hogy likviditást teremtsen a világ legszegényebb emberei számára és lehetővé tegye számukra, hogy építsék és védjék vagyonukat.”

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A staking állhat a növekedés mögött

Január 1-én a bejelentés előtt 0,173 dolláron állt az ada árfolyama, és a forgalma 1 milliárd dollár volt.

Az elmúlt két hét során több mint 200%-kal növekedett meg az ada forgalma és árfolyama, a forgalom jelenleg 3 milliárd dollár, az árfolyam pedig közel 0,358 dollár.

A növekedéshez az is hozzájárulhatott, hogy sok adatulajdonos lekötötte a vagyonát, és így csökkent a kriptopénz készlete.

A stakingadatok alapján az ada készletének 70%-a került zárolásra a hálózaton. A befektetők ötnaponta átlagosan éves 4,28%-os kamatot kapnak, a fizetéseket a protokoll automatikusan intézi.

Forrás: Staking Rewards

Jelenleg 1468 aktív hitelesítő van a hálózaton, akik 140.130 delegátort szolgálnak ki, a legnagyobb közösség pedig az ada készletének 1,77%-át kamatoztatja 851 egyedi felhasználón keresztül.

Az elmúlt egy hónap során egyre többen használják a stakingfunkciót, így a készlet csökkenésével tovább emelkedhet az ada árfolyama.

Aki hazai poolban szeretne pénzt kovácsolni adájából, annak nyugodt szívvel ajánljuk a magyar AdaStarNode-ot. A Coinpappa nevével fémjelzett stakingpoolról ebben a cikkünkben olvashatsz bővebben.

Olvastad már? Hol és hogyan találhatsz bitcoin ATM-et?

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂