Bill Miller értékalapú befektető – akinek vagyona közel egymilliárd dollárt tesz ki – számtalan értéket lát a bitcoinban.

Nemrég egy 2,3 milliárd dollárnyi bitcoint birtokló vállalattal is komoly üzleti kapcsolatba került.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Egy január 21-én kelt befektetői levélben Miller elárulta, hogy a Miller Value Funds nemrégiben vásárolt a MicrosStrategy 0,75%-os, átváltható kötvényeiből.

A MicroStrategy Nasdaqon kereskedett üzletiintelligencia-vállalat 70.784 bitcoint birtokol (miután további 10 millió dollárért vásároltak ezen a héten), vagyis jelenlegi árfolyamon számítva 2,3 milliárd dollárnyit.

Miután 2020 során igencsak szép fogadásokat kötöttek az árfolyamra, a Michael Saylor vezette vállalat a múlt éven 650 millió dollárnyi, hitelviszonyt megtestesítő értékpapírt adott el, hogy még több kriptopénzt vásárolhassanak.

Miller cége vett ezekből az átváltható értékpapírokból, amelyek éves szinten 0,75%-os kamatot fizetnek, és részvényekké és/vagy készpénze válthatóak, különféle tényezők függvényében.

„Értékelésünkben csak nagyon csekély mértékben hátrányos és szinte ingyenes vásárlási opció volt ez a bitcoinra” – írta.

„Szinte a bitcoin összes hosszú távú birtokosa magasabb megtérülést ért el a bitcoinból, mint bármi másból, azok pedig, akik megértik, ennél a pontnál kevés okot látnak arra, hogy a felesleges marginális likviditásukat más eszközökbe tegyék” – írta Miller. „A világot kis jelentőségű események, vagy látszólag valószínűtlen történések mozgatják, amelyeknek eltúlzott hatásaik vannak, eddig pedig minden indikátor arra utal, hogy a bitcoin egy [ezek közül].”

Az értékalapú befektetők általában olyan részvények és eszközök után kutatnak, amelyekről úgy vélik, hogy „értékük” alatt kereskedik azokat, majd beléjük fektetnek.

A stratégia megköveteli a befektetőktől, hogy figyelmen kívül hagyják a napi szinten történő árfluktuációkat, és ehelyett hosszú távban gondolkodjanak.

Más szavakkal, ők az e világi HODLerek – szóval Miller is inkább ignorálja a bitcoin árvolatilitását, és ehelyett értéktárolóként tekint rá.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Akárcsak neki és a MicroStrategy-vezérigazgató Michael Saylornak is ignorálnia kell a részvények értékét. Mivel a MicroStrategy piaci kapitalizációja 5,4 milliárd dollár, amelyből 2,3 milliárd dollárt a bitcoin tesz ki, a részvények árfolyama hajlamos a bitcoin árfolyamával mozogni fel és le.

Ugyanez történt szerdán és csütörtökön, amikor 5000 dollárt zakózott a kriptopénz a tegnapi gyors felépülést megelőzően.

Miller mindenesetre aggódik: „Egyetlen Bitcoint sem birtokolni kemény hiba, és úgy gondoljuk, hogy ez a jövőben is igaznak bizonyul majd.”

Olvastad már? JPMorgan: A bitcoin nem jó biztosítéknak

Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂