A BitMEX Research beazonosított egy lehetséges dupla költést 0,00062063 bitcoin, vagyis 21 dollár értékben, és úgy tűnik, hogy ez nem a népszerű, költségmódosításos támadás volt.

FRISSÍTÉS: Erre a cikkünkre való reakcióként jelent meg a Félrevezető volt a Kriptoworld tegnapi, dupla költéssel kapcsolatos cikke c. bejegyzésünk.

Január 20-án a BitMEX ForkMonitor észlelte, hogy egyszerre több blokk is készült a 666.833-as blokk magasságában:

Egy órával később a BitMEX Research egy utalási költség módosításnak tulajdonította be az árvablokkot. Ez akkor történhet meg, ha egy megerősítés nélküli tranzakciót helyettesítenek egy új tranzakcióval, melyet magasabb utalási költséggel küldenek ki.

Azóta a ForkMonitor azt írta, hogy „nem ez történt.”

Eli Afram, a BSV ausztrál követője szerint a BitMEX „nem egyértelmű üzenete” az alacsony érték ellenére aggodalomra adhat okot:

„Úgy tűnik, hogy 22 dollár értékben egy dupla költés történt a bitcoin hálózatán. Ez akár 22 millió dollár is lehetett volna.”

Satoshi Nakamoto a Bitcoin fehér könyvében azt állítja, hogy 2009-ben megoldotta a dupla költés problémáját.

Decentralizált hálózatok esetében korábban nem volt megoldva az a probléma, hogy egy bizonyos coint csak és kizárólag egyszer költhessenek el.

Júliusban a ZenGo kriptobiztonsági cég beazonosított egy lehetséges duplaköltéses támadást, amely számos népszerű bitcointárcát érinthetett.

A tárcák fejlesztői ugyan javították a hibát, de Hayden Otto, a bitcoin cash támogatója szerint ez a sebezhetőség a bitcoin tranzakciós költségeinek módosíthatóságának tudható be. Korábban egy videóban szemléltette a hibát.

Olvastad már? Magasabb hozam a delegálás mellett – februárban érkezhet a Liqwid Finance a Cardanóra

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!