MicroStrategy további egymilliárd dollárért vásárolna több bitcoint

-

A felhőszoftverekkel foglalkozó cég már most is az alternatív eszközben tartja a legtöbb vagyoni részesedését.
A MicroStrategy talán arra készül, hogy még több bitcoint vásároljon – akár 1 milliárd dollár értékben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A felhőszoftver-vállalat ma nyújtotta be a szükséges papírokat az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelethez (SEC) az A osztályú törzsrészvények nyíltpiaci értékesítési megállapodáson keresztül történő eladásra vonatkozó javaslatához.
Ez a fajta nyílt végű megállapodás lehetővé teszi a cég számára, hogy „időről időre” részvényeket adjon el az igényeitől függően.

„A jelen tájékoztató alapján felajánlott A osztályú törzsrészvények értékesítéséből származó nettó bevételt általános vállalati célokra, többek között bitcoin beszerzésére kívánjuk fordítani” – írta a cég a bejelentésben.

Bár a MicroStrategy nem mondja ki egyértelműen, hogy a bevételt Bitcoin-vásárlására fogja fordítani, a társaságnak mégis ez a modus operandija, mióta Michael Saylor vezérigazgató tavaly ráharapott a bitcoinra.
A cég 92.079 BTC-t (3,7 milliárd dollár) birtokol, ami a kincstárának nagy részét teszi ki. A múlt héten 500 millió dollárnyi vállalati adósságot adott el, hogy ezt az összeget növelni tudja.
A kockázatos stratégia miatt a céget némi kritika érte nemrég – és az SEC-bejelentés „előretekintő nyilatkozatok” szakasza azt mutatja, hogy a társaság tisztában van ezzel:

„A bitcoin-állományunk koncentrációja növeli a bitcoin-felvásárlási stratégiánkban rejlő kockázatokat” – írja a cég, hozzátéve: „Adósságaink kiszolgálása jelentős mennyiségű készpénzt igényel, és előfordulhat, hogy nem lesz elegendő pénzforgalmunk az üzleti tevékenységünkből az adósságaink kifizetéséhez”.

Természetesen minden vállalatnak vannak kockázatai. Azóta, hogy a MicroStrategy augusztusban megvásárolta a kezdeti 21.454 bitcoint darabonként 11.653 dollárért, a kriptopénz ára jojózásba kezdett: először egészen 63.498 dollárig emelkedett áprilisban, majd júniusban 33.500 dollár alá zuhant.
A Nomics szerint az ár most 40.000 dollár körül mozog, így a MicroStrategy kezdeti vásárlása viszonylag olcsó volt.

De figyelmeztet arra, hogy a Bitcoin bármilyen újabb volatilitási hulláma lenyomná a részvényeinek árfolyamát, miközben megnehezítené a vállalat számára a készpénzfelvételt és az időben történő helyreállítást.

„A Bitcoin-állományaink kevésbé likvidek, mint a meglévő készpénz- és készpénz-egyenértékeseink, és nem biztos, hogy ugyanolyan mértékben tudnak likviditási forrásként szolgálni számunkra, mint a készpénz- és készpénz-egyenértékesek” – írta.

Ez felveti a kérdést: ha adósságot és részvényeket adnak el, hogy bitcoint vásároljanak, marad-e vajon készpénzük?

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!