Caitlin Long szerint a bitcoinnak nem való a tőkeáttétel

-

Az Avanti Financial vezérigazgatója szerint a bitcoint nem szabad tőkeáttétellel kezelni, és a stabilcoinok szabályozása folyamatban van.
Minden szem a Bitcoinra (BTC) szegeződik: a legnagyobb kriptopénz hétfőn 40.000 dollár fölé emelkedett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Nem meglepő módon az árfolyam-emelkedés nem sokkal azután történt, hogy a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk azt tweetelte, hogy az elektromos autókat gyártó vállalat potenciálisan elfogadja a BTC fizetéseket, ha több bányász is átvált a megújuló energiaforrások felhasználásra.
Bár Musk tweetje felhajtotta a bitcoin árfolyamát, néhány iparági szakértő úgy véli, hogy a vezető kriptovaluta nem olyan eszköz, amelyet érdemes lenne kihasználni.
A Cointelegraph-nak a Miamiban megrendezett Bitcoin 2021-en adott exkluzív interjú során Caitlin Long, az Avanti Financial alapítója és vezérigazgatója például azt mondta, hogy más kriptovalutákkal ellentétben a Bitcoin esetében a fizetőképesség többet számít, mint a tőkeáttétel és a likviditás:

„Ha egyszer belevágsz a Bitcoinba, és elkezdesz pénzt veszíteni, azt igazán értékes tananyagnak tartom ahhoz, hogy igazán megtanuld, mi is a Bitcoin. Sok új ember van most ebben az iparágban, akik most mennek keresztül ezeken a leckéken, és remélhetőleg az emberek tanulnak belőlük. Különösen ezen a bikapiacon, ahol a rendszerbe annyi tőkeáttétel került. Azok közülünk, akik már régóta a piacon vannak, már régen megtanultuk ezeket a leckéket – a Bitcoint nem lehet tőkeáttétellel kezelni.”

A Bitcoin és a stabilcoinok szabályozási nyomása

Amellett, hogy azt tanácsolta, hogy a Bitcoint nem szabad tőkeáttételre használni, Long megemlítette, hogy Washingtonból új szabályozások jönnek a Bitcoinra vonatkozóan – amit szerinte több kormányzati szerv egymás között hangolt össze.
„Ray Dalio volt az, aki azt mondta, hogy a Bitcoin legnagyobb veszélye a siker – mert ez azt jelenti, hogy a szabályozók lecsapnak rá” – mondta Long.
Long rámutatott, hogy a szabályozás nem fogja betiltani a bitcoint vagy más kriptovalutákat, amíg a felhasználók betartják a szabályokat.
Elmondta: Nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem, nem!

„Azok, akik megpróbálnak bűncselekményeket elkövetni, vagy becsapni a fogyasztókat, vagy nem fizetnek adót, és nem tartják be a törvényt, azok az emberek nem lesznek rendben”.

Long azt is megjegyezte, hogy a stabilcoinok körüli szabályozás prioritást élvez a törvényhozók előtt.
Ez különösen azt fogja biztosítani, hogy a stabilcoinok ne fertőzzék meg az amerikaidollár-alapú fizetési rendszert egy likviditási kockázattal.

Hogy ezt perspektívába helyezze, Long megemlítette a véletlen hard forkot, amely 2020 novemberében néhány órára történt az Ethereumon, mondván:

„Akkoriban azon gondolkodtam, hogy mi történne, ha az összes Ethereum ERC-20 stabilcoint percek alatt vissza kellene váltani, mert az egyik elágazásnál el kellett égetni, a másiknál pedig újra ki kellett bocsátani őket?. Erre a kockázatra a hagyományos pénzügyi rendszer nem gondolt”.

Sőt, Long már májusban is nyilatkozott a stabilcoinokkal kapcsolatos kockázatokról, és arra figyelmeztetett, hogy az egész stabilcoin-piac képes arra, hogy egy hitelpiaci korrekció esetén más tokeneket is magával rontson.

Olvastad már? A SEC további két hónapot kér a bitcoin, az ethereum és az XRP belső dokumentumainak elkészítéséhez

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!