A SEC további két hónapot kér a bitcoin, az ethereum és az XRP belső dokumentumainak elkészítéséhez

-

Az SEC hatalmas mennyiségű e-mailt és belső dokumentumot készül nyilvánosságra hozni a bitcoinról, az ethereumról és az XRP-ről, de ehhez több időt kér.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) további két hónapot kér a New York-i bíróságtól a bitcoinnal, az ethereummal és az XRP-vel kapcsolatos e-mailek és belső dokumentumok közzétételére.

„Az alkalmazandó kiváltságok körültekintő, jóhiszemű meghatározása ilyen esetekben egy rendkívül érzékeny, időigényes törekvés”írta az SEC a bírósághoz intézett pénteki levelében.

Az SEC decemberben azzal vádolta a Ripple-t, hogy a vállalat 1,3 milliárd dollárt gyűjtött be XRP tokenek be nem jegyzett értékesítésével. A Ripple tagadja a vádakat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Március 15-én a Ripple megkérte Sarah Netburn bírót, hogy rendelje el az SEC-től a kriptóval kapcsolatos kommunikációjának átadását.
A Ripple ügyvédei úgy gondolják, hogy az SEC előítéletekkel rendelkezik a kriptó ellen. Az ügyvédek szerint ennek bizonyítása segíthet a Ripple-nek az ügy megnyerésében.
Április 6-án Netburn bíró „többnyire” teljesítette Ripple kéréseit, azonban elutasította azt, hogy hozzáférjenek az SEC munkatársainak e-mailjeihez az XRP jogi helyzetéről.
Június 4-én a Ripple arra kérte a bíróságot, hogy június 18-ig adjon haladékot az SEC-nek, mire az SEC azt válaszolta június 11-i beadványában, hogy az összes adat feldolgozása időbe telik. Az ügynökség a június 18-i határidőt „egyoldalúnak” nevezte.
Az SEC szerint az ügynökség már 25.000 e-mailt gyűjtött össze, és jelenleg is belső dokumentumok „tízezreit” vizsgálja, azonban elmondásuk szerint beszélniük kell korábbi alkalmazottakkal, hogy értelmezni tudják a régi dokumentumokat.

A Ripple ügyvédei június 18-ig szeretnék megkapni az információkat, az SEC-t pedig a dokumentumok átadásának szándékos késleltetésével vádolják.
„Az SEC csaknem egy évtizede figyeli az XRP növekedését, és ezalatt semmiféle hivatalos felhívást nem adott ki arra vonatkozóan, hogy az értékesítése illegális lehet” – írta a Ripple egyik ügyvédje az amerikai kerületi bíróságnak címzett március 15-i beadványában.

„Az SEC ugyanakkor bejelentette, hogy két hasonló digitális eszköz – a BTC és az ETH – értékesítése nem értékpapír-ajánlat.”

Az SEC soha nem hozta nyilvánosságra érvelését ezzel kapcsolatban, azonban ez hamarosan kiderül.

Olvastad már? Tíz évig húzhatják ki a bankok, hacsak nem változtatnak az üzleti modelljükön

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!