A kriptót azért találták ki az emberek, hogy a bankokat kivonják az egyenletből.

A pénzügyi világot sújtó problémák – legyen szó a központosított pénzügyekről, biztosításokról, hitelezésről vagy más eszközökről – mind az emberi hibákra vezethetők vissza.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A blokklánc-ökoszisztéma kiveszi az emberi tényezőt az egyenletből. Most a technológia irányít, mert Satoshi Nakamoto elég okos volt ahhoz, hogy rájöjjön, valakinek ki kell venni az embereket a döntési folyamatból.

A decentralizált pénzügyekben nincs szükségem egy bank jóváhagyására, ha pénzt akarok kölcsönkérni vagy kölcsönadni.

Csak bizonyos, automatizált kritériumoknak kell megfelelnem. Nincsenek előítéletek. Nem ítélnek el valakit az életkora vagy valamilyen fiktív pontozási rendszer alapján. Nem számít, hogy milyen fajtájú, nemű vagy szexuális beállítottságú vagy. Ha megfelelsz a defi kritériumainak, a tranzakció létrejön. Ha nem, akkor nem.

Satoshi elég okos volt ahhoz, hogy belássa, hogy az embereket ki kell venni az egyenletből.

A nagy bankok előzetesen elutasítják a számlaigénylést, vagy megvárják, amíg a megfelelőségi osztályuk elutasítja azt, ami aztán a pénzed várakoztatását eredményezi, és ezzel megkezdődik a pénzed kivonásának hosszú folyamata.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Az emberek okosodtak. Rájöttek, hogy ki kell venni az embereket az egyenletből, mert általában ostoba döntéseket hoznak.

A decentralizált pénzügyeké a jövő. Hacsak ezek a bankok nem változtatnak hatalmasat az üzleti modelljükön rövid időn belül, nem fognak létezni. Chase Bank. Bank of America. Wells Fargo.

Nem érdekes, hogy mekkorák. Ezek a bankok tíz év múlva megszűnnek, ha nem javítják ki azokat a hibákat, amelyeket a kriptovaluta megold.

A decentralizált pénzügy világmegváltó innovációkat fog előidézni. Miért tennék pénzt egy bankba, hogy tized százalékos vagy negyed százalékos kamatot kapjak, amikor helyette bármekkora összeget helyezhetek el egy defi vagy cefi platformon, és akár 15%-ot is kereshetek évente?

Nincs értelme pénzt elhelyezni egy bankban, hogy 6%-ot keressenek a jelzáloghiteleken és 8%-ot az autóhiteleken a pénzedből, ahol senki sem profitál a bankon kívül.

Ez a legnagyobb dolog, ami a következő néhány évben változni fog: egyre kevesebb ember fogja a pénzét bankokba tenni, és helyette a decentralizált pénzügyi ökoszisztémákba fog áramolni a vagyon.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Kölcsönt fognak felvenni kriptopénzeikre, és inkább bevállalnak egy kis kamatot, amelyet valószínűleg meg fog verni a mögöttes fedezet felértékelődése.

Ez kiküszöböli az emberek szinte minden hagyományos pénzügyi aggályát, ami azzal jár, hogy pénzt tesznek a bankba, és nem kapnak hozamot, majd pedig hatalmas adószámlákat kell fizetniük, amikor nyereséges befektetést hajtanak végre.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.