Egy alkalommal férfiak látogatták meg a házát, hogy további készpénzt gyűjtsenek.

Nottinghamshire Robin Hood híres megyéje, ahol az angol betyár a gazdagoktól lopott, hogy a szegényeknek adjon.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Napjainkban az erdős vidék egy kevésbé romantikus lopásnak adott otthont: a fővárosi rendőrség szerint egy baljós kriptopénz-csalás 200.000 fontot (282.000 dollárt) lopott ki egy helybéli zsebéből.

A magát megnevezni nem kívánó áldozatot egy 2020-as online beszélgetést követően verték át a csalók.

Rábeszélték, hogy fektesse be a pénzét egy hamis brókercégbe, és jelentős hozamot ígértek a Bitcoin bikafutására.

A csalók arra is rávették a férfit, hogy adjon nekik távoli hozzáférést a számítógépéhez, ahol érzékeny személyes adatokat szipkáztak el, hogy a nevében kölcsönt vegyenek fel.

Megfélemlítés és zaklatás következett: a férfiak még az ajtaja előtt is megjelentek, hogy készpénzt gyűjtsenek a „további befektetésekhez” – állítja a rendőrség.

David Breach nyomozó őrmester azt mondta a rendőrségi jelentésben:

„A befektetési csalásokról szóló jelentések jelentősen megnövekedtek a koronavírus-járvány kezdete óta, ami nem meglepő, ha arra gondolunk, hogy a nagy többségünknek az élet szinte minden területét számítógépen vagy mobiltelefonon kell lebonyolítania”.

A júniusi kriptohamisítási hírek összefoglalója

Bár ez az átverés különösen aljasul hangzik, a kriptocsalások mindennaposak, és a módszereik is sokrétűek.

Június 2-án az Apple társalapítója, Steve Wozniak elvesztette a YouTube elleni bírósági ügyét, miután csalók az ő képmását használták fel videókban a felhasználók becsapására.

A Santa Clara megyei bíróság úgy döntött, hogy az amerikai szövetségi törvények értelmében az online platformok nem felelősek a felhasználók által feltöltött tartalmakért.

Az amerikai Szövetségi Kereskedelmi Bizottság szerint a 2020 októbere és 2021 márciusa közötti hat hónapban az amerikai fogyasztók 82 millió dolláros veszteséget jelentettek az online kriptopénzbűnözők javára.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A Nemzetközösség keleti végein szintén hasonlóan rosszul néz ki a helyzet. Az Ausztrál Verseny- és Fogyasztói Bizottság ebben a hónapban jelentette be, hogy az ausztrálok tavaly 20,5 millió dollárt fizettek ki Bitcoinban és más kriptovalutákban csalóknak.

Talán itt az ideje, hogy megismételjük a nyilvánvalót: a kriptóba beszállni vágyóknak rengeteg jó hírű belépőpont áll a rendelkezésükre.

A kriptó szerelmére, senki ne válaszoljon ismeretlen feladóktól származó, gyors meggazdagodást ígérő kéretlen üzenetekre.

Olvastad már? A Bitcoin-bányászok élesítik az adatvédelemre összpontosító Taproot-frissítést

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!