Steve Wozniak elvesztette Bitcoin csalási ügyét a YouTube-al szemben

-

Steve Wozniaknak most 30 napja van panaszának felülvizsgálatára.
Egy nemrégiben hozott bírósági döntés szerint a YouTube nem felelős a platformján videóként közzétett, kriptovalutával kapcsolatos átverésekért.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Apple társalapítója, Steve Wozniak pert indított a YouTube ellen egy olyan videó miatt, amely a felhasználta egy korábbi előadását egy kamu bitcoin ajándékozás népszerűsítésére – írja a Bloomberg.
Sunil Kulkarnia, a Santa Clara megyei felsőbb bíróság bírója a szerdai előzetes tárgyaláson elmondta, hogy a YouTube-ot, illetve anyavállalatát a Google-t a hírközlési tisztességességről szóló törvény 230. cikke védi – egy szövetségi törvény, amely megvédi az internetes platformokat a felhasználók által közzétett tartalmak felelősségétől.
Wozniak tavaly júliusban egy tipikus átverés miatt perelte be a YouTube-ot, amely azt állította, hogy aki kriptovalutát küld egy bizonyos címre, több kriptovalutát kap vissza.
Az Apple társalapítója azzal érvelt, hogy a YouTube nem csak elmulasztotta letörölni az átveréseket, hanem „érdemben hozzájárult” a csaláshoz azáltal, hogy célzott hirdetéseket adott el a videók alá, és nem ellenőrizte megfelelően a YouTube-csatornákat, amelyekről az átveréseket streamelték.

„Ha a YouTube gyorsan megállította volna ezeket, akkor most nem lennénk itt. Milyen ember nem tiltaná le ezeket a videókat azonnal, amint meglátja?” – mondta.

A per során Wozniak megjegyezte, hogy a YouTube-on található hasonló kriptós csalások más hírességeket is felhasználtak, mint Bill Gates vagy Elon Musk.
Kulkarnia bíró azonban elmondta, hogy ezek a tények nem elegendőek a 230. cikkelyben biztosított mentelmi jog megkérdőjelezéséhez. A bíró 30 napot adott Wozniaknak, hogy felülvizsgálja panaszát.
Wozniak nem az első vállalkozó, aki csatát vesztett a kamu YouTube-hirdetések ellen.

Tavaly júliusban a YouTube ügyvédei elutasító ajánlatot nyújtottak be a Ripple Labs kriptocég által indított ügyben, azzal érvelve, hogy a platform nem felelős semmilyen harmadik fél által biztosított tartalomért – beleértve a csalásokat is.
A bírósági döntéssel egy időben a Google eltörölte a kriptotőzsdék reklámszolgáltatásainak használatát megtiltó 2018. évi irányelvét.

Olvastad már? Újra hirdethetik magukat a Google-ön keresztül a szabályozott kriptotőzsdék

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!