A BTC készlet 44%-a két éve nem mozdul

-

A májusi esés ellenére úgy tűnik, a 2019-ben vásárolt coinok nagy része erős kezekben van, az akkor elképzelhetetlennek tűnő árszinteken sem adtak el belőlük sokat.
A kereskedők mintha nem akarnának eladni, a nem mozduló coinok száma rekord-magasan van.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode elemzése szerint ez is arra utal, hogy a bitcoin készletének egyre kisebb része válik hozzáférhetővé, dacára a csökkenő árfolyamnak.
A hét közepén az úgynevezett aktív készlet aránya a 44,5%-ra esett, ez öt hónapja nem volt ennyire alacsony.


Ez a készlet az elmúlt két évben mozduló coinokat jelenti. Mikor legutóbb ennyi volt, akkor az árfolyam 22 ezernél tartózkodott.
Ez az mutatja, hogy a 2019-es medvepiac során vásárolt coinok tulajdonosainak a mostani árszintek sem túl vonzóak.
A 2017-es vásárlók pedig szintén erősen reprezentáltak a hodlerek között. Ez pedig arra utal, hogy sokan további pozitív ármozgásokra várnak, és a jelenlegi árfolyamot alacsonynak, a bitcoint alulértékeltnek tartják.
A mostani eladási hullám viszont akár meg is törheti a két éve tartó akkumulációs trendet.

„Az előző két év felhalmozási rátája lenyűgöző. Viszont a májusban tapasztalt eladási nyomás is figyelemre méltó mértékű. A befektetőket egyértelműen próbálta behúzni, megkísérteni a piac.”

A tőzsdék egyenlege is növekszik

A bányászok, mint mindig, most is rá vannak kényszerítve, hogy eladjanak, de a kivárás itt is érzékelhető.
A bányászoktól a tőzsdékre irányuló utalások mértéke hét hónapos aljon van. A májusi események lehet, hogy kiugrást okoztak, de ez azóta el is múlt.
Most ismét a tavaly novemberi szinten van ez az indikátor, amikor a 2017-es rekord, a 20 ezer dollár környékén járt az árfolyam.

Április közepén, pont a 65 ezer dolláros jelenlegi rekord idején érte el az aljat a tőzsdei készletek mennyisége, azóta lassan emelkedik.
A jelek szerint viszont a lakossági befektetők azok, akik leginkább várják, hogy a jegyzés ismét hegymenetbe forduljon.

Olvastad már? Mélyponton a bitcoin tranzakciós díjak a piaci enyhülés miatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin legrosszabb novemberi zárását produkálta az elmúlt 2 évben

A Bitcoin árfolyama erősödött a novemberi havi gyertyazárás felé, de a kereskedők már most figyelmeztetnek a túlságosan „pimasz” Bitcoinra. A Bitcoin december 1-jén megpróbált 17.000 dolláros...

Uniswap (UNI) chartján bullish jelzést kaptunk

A többi altcoinhoz hasonlóan az Uniswap is emelkedett, miután a BTC november 22-én visszavette a 16 000 dolláros szintet. A cikk írása idején 5,82...

Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztet

A Tesla vezérigazgatója és Twitter főnöke, Elon Musk súlyos recesszióra figyelmeztetett az Egyesült Államokban. A milliárdos hangsúlyozta, hogy a Federal Reserve-nek „azonnal” csökkentenie kell a kamatokat,...

Bitcoin – technikai elemzés 12.01.

Prémium A Bitcoin árfolyama képes volt áttörni a 17 000 dolláros határt. A konszolidálja a nyereséget, és továbbra is 16 750 dollár felett kaphat támogatást. A Bitcoin...

50% Black Friday
kedvezmény a Kriptoworld-ön

Bármelyik Prémium csomagra felhasználható, 2022.11.30.ig! Prémium felhasználóként exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed. Kuponkód: Black Friday

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!