A BTC készlet 44%-a két éve nem mozdul

-

A májusi esés ellenére úgy tűnik, a 2019-ben vásárolt coinok nagy része erős kezekben van, az akkor elképzelhetetlennek tűnő árszinteken sem adtak el belőlük sokat.
A kereskedők mintha nem akarnának eladni, a nem mozduló coinok száma rekord-magasan van.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Glassnode elemzése szerint ez is arra utal, hogy a bitcoin készletének egyre kisebb része válik hozzáférhetővé, dacára a csökkenő árfolyamnak.
A hét közepén az úgynevezett aktív készlet aránya a 44,5%-ra esett, ez öt hónapja nem volt ennyire alacsony.


Ez a készlet az elmúlt két évben mozduló coinokat jelenti. Mikor legutóbb ennyi volt, akkor az árfolyam 22 ezernél tartózkodott.
Ez az mutatja, hogy a 2019-es medvepiac során vásárolt coinok tulajdonosainak a mostani árszintek sem túl vonzóak.
A 2017-es vásárlók pedig szintén erősen reprezentáltak a hodlerek között. Ez pedig arra utal, hogy sokan további pozitív ármozgásokra várnak, és a jelenlegi árfolyamot alacsonynak, a bitcoint alulértékeltnek tartják.
A mostani eladási hullám viszont akár meg is törheti a két éve tartó akkumulációs trendet.

„Az előző két év felhalmozási rátája lenyűgöző. Viszont a májusban tapasztalt eladási nyomás is figyelemre méltó mértékű. A befektetőket egyértelműen próbálta behúzni, megkísérteni a piac.”

A tőzsdék egyenlege is növekszik

A bányászok, mint mindig, most is rá vannak kényszerítve, hogy eladjanak, de a kivárás itt is érzékelhető.
A bányászoktól a tőzsdékre irányuló utalások mértéke hét hónapos aljon van. A májusi események lehet, hogy kiugrást okoztak, de ez azóta el is múlt.
Most ismét a tavaly novemberi szinten van ez az indikátor, amikor a 2017-es rekord, a 20 ezer dollár környékén járt az árfolyam.

Április közepén, pont a 65 ezer dolláros jelenlegi rekord idején érte el az aljat a tőzsdei készletek mennyisége, azóta lassan emelkedik.
A jelek szerint viszont a lakossági befektetők azok, akik leginkább várják, hogy a jegyzés ismét hegymenetbe forduljon.

Olvastad már? Mélyponton a bitcoin tranzakciós díjak a piaci enyhülés miatt

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Raboo 100-szoros emelkedésre készül a bikapiaci őrület és az altcoin-rally miatt, az Ethereum és az Avalanche mellett

Vendégbejegyzés A tágabb értelemben vett kriptopiac az elmúlt hetekben az élet jelei mutatkoztak, ami a 2024-es bikapiac újbóli előretörésének suttogását váltotta ki. A bikapiac mögötti spekuláció ugyanis...

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!