Mélyponton a bitcoin tranzakciós díjak a piaci enyhülés miatt

-

A kínai bányászat új korlátozásainak köszönhetően kevesebb számítógép versenyez a blokkokért.

A BitInfoCharts blokklánc-elemző webhely adatai szerint az átlagos bitcoin tranzakciós díjak 7 dolláros mélypontra süllyedtek, amelyet utoljára januárban láthattunk.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin-blokklánc díjat számít fel minden tranzakcióért, a bevételt pedig elosztja a bányászok között.
A díjak akkor nőnek, amikor a tranzakciók feldolgozása iránti kereslet meghaladja a bányászok kapacitását. Április 21-én az átlagos díjak rekordmagasságot értek el, tranzakciónként 62,8 dollárt.
Ezzel szemben a díjak csökkennek, ha a bányászati ​​kínálat meghaladja a keresletet. A díjak csökkenése arra utal, hogy a bitcoinosok nem annyira érdekeltek a tranzakciók lebonyolításában, mint kb. egy hónappal ezelőtt.
Ennek köze lehet a kriptopiac közelmúltbeli összeomlásához, amelynek eredményeként a bitcoin ára néhány hét alatt 60.000 dollárról 36.000 dollárra esett vissza.
A Bitcoin-bányászok szintén nem annyira érdekeltek a tranzakciók feldolgozásában. A bányászat ​​nehézsége – azaz a bitcoin tranzakciók validálásához szükséges számítási teljesítmény – 16%-kal csökkent vasárnap, ami a legerősebb visszaesés az elmúlt év során.
A Bitcoin-bányászat könnyebbé – vagyis kevésbé energiaigényessé – válik, ha a blokkláncot támogató teljes hashelési teljesítmény csökken.
Az Ethereum díjai is lecsökkentek, a kriptopiac általános enyhülésének köszönhetően.
A teljes kriptopiac össztőkéje a múlt hónapban mintegy 2000 milliárd dolláros csúcsról esett vissza a jelenlegi 1600 milliárd dollárra – derül ki a CoinGecko adataiból.

Az alacsony áraknak és díjaknak köze lehet a pár hete bejelentett Bitcoin-bányászattal kapcsolatos kormányzati szigorításokhoz Kínában, ahol a bányászok többsége található.
A Huobi és az OKEx kriptotőzsdék már megkezdték bizonyos tranzakciók korlátozását, a belső-mongóliai hatóságok pedig a Bitcoin-bányászat betiltását tervezik.

Olvastad már? A japán hatóságok figyelmeztetést adtak ki a Bybit derivatívatőzsédvel szemben

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

FOMC: mi várható a bejelentés után?

Ha a FOMC ülés a várakozásoknak megfelelően 25 bázispontos kamatemelésről dönt, a kriptoárak még mindig két irányt választhatnak a bejelentésre adott reakcióként. Az amerikai részvényfuturesökkel kedden...

Újabb kriptós szabályozást sürgetnek a politikusok

Elizabeth Warren szenátor arra sürgeti az USA Kongresszusát, hogy mielőbb hozzon új törvényeket a kriptoipar szabályozásához, hogy megakadályozzák a pénzmosást. Warren régóta híres a kriptoközösségben arról,...

Hogyan teszi a blokklánc igazságossá és átláthatóvá az online szerencsejátékot?

A Fairspin egy online kaszinó, ahol minden műveletet közzétesznek a blokkláncon. Ez a technológia eredetileg a kaszinómunka teljes átláthatóságához és a TFS tokenen alapuló egyedi...

Hogyan azonosítsuk a „Megaphone” alakzatot?

Prémium Megaphone A mainstream kereskedési irodalom nagy része tele van vicces nevű mintákra való utalásokkal, mint például a megafon minta. A kezdők számára, akik meg akarják tanulni a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!