Újra hirdethetik magukat a Google-ön keresztül a szabályozott kriptotőzsdék

-

Az új irányelv lehetővé teszi, hogy azok a vállalatok, amelyek megfelelnek a szigorú szabályozási előírásoknak, kriptohirdetéseket adhassanak fel.
Meglepő lépést tett szerdán a Google – feloldotta ugyanis a kriptovaluta-tőzsdék szolgáltatásai használatának hirdetéseit tiltó, közel hároméves irányelvét.

„Augusztus 3-tól kezdve az Egyesült Államok lakosait megcélzó kriptopénzváltókat és -pénztárcákat kínáló hirdetők hirdethetik ezeket a termékeket és szolgáltatásokat, ha megfelelnek az alábbi követelményeknek és a Google által hitelesítettek”olvasható a vállalat támogatási oldalán található irányelvfrissítésben.

A követelmények között szerepel, hogy a tőzsdéknek teljesíteniük kell a „FinCEN által pénzszolgáltató vállalkozásként és legalább egy államban pénzátadóként” vagy „szövetségi vagy állami banki jogalanyként” való regisztrálását, ami potenciálisan megnyitja az ajtót az olyan szolgáltatások hirdetései előtt, mint az Anchorage és a Paxos.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az új irányelv azonban nem nyitja meg az ajtót a kriptointézmények túlnyomó többsége előtt, mivel „az ICO-k, a defi-kereskedési protokollok, a kriptovaluták vagy kapcsolódó termékek vásárlását, értékesítését vagy kereskedelmét más módon népszerűsítő hirdetések” továbbra is tiltottak.
A hír- és grafikonaggregátorok, valamint a „jelzések” és elemzőszolgáltatások szintén a hirdetési feketelistán maradnak.
A Google kriptohirdetésekkel kapcsolatos irányelvei gyakran ellentmondásosak voltak, és egyes pontokon a szakértők „tisztességtelennek” is minősítették őket.
A keresőóriás 2018 folyamán megingott a tőzsdei hirdetések betiltásával kapcsolatban, egy ponton az „Ethereum” szó feketelistán szerepelt a hirdetésekben, és a szigorú irányelvek ellenére időnként még mindig átengedte a csaló projekteket.
Az új hirdetési politika azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban élő kriptorajongókat hamarosan hirdetésekkel bombázhatják.

A Binance.US és az FTX jelenleg az államokbeli piaci részesedésért harcol, különösen az FTX hajlandó költeni a nem hagyományos hirdetési megjelenésekre.
Az év elején jelentették be, hogy az FTX megvásárolta a National Basketball Association Miami Heat otthonának 2040-ig szóló névhasználati jogait, amely így hamarosan FTX Arena lesz.

Olvastad már? Újra 38.000 dollár fölött a bitcoin, de egy halálkereszt még közbeszólhat…

Forrás: Cointelegraph

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Mi az a Howey-teszt, és miért fontos a kriptopénzek esetén?

Ha követed az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete, a SEC intézkedéseit, valószínűleg hallottál már a Howey-tesztről, amelyekkel meg lehet határozni, hogy egy befektetési termék, egy...

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!