Most minden szem a bitcoinra szegeződik: vajon képes lesz-e a 37.500 dollárt támaszra fordítani a bikás lendület folytatásához?

A bitcoin június 2-án elérte a 38.000 dollárt, vagyis a már több mint egy hete tartó volatilitási hullámban sikeresen visszaszerzett egy régóta várt, kritikus bikaszintet.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Cointelegraph Markets Pro és a TradingView adatai szerint a BTC/USD a szerdai nap folyamán végül legyőzte a 37.500 dolláros ellenállást, és 38.200 dolláros helyi csúcsot ért el.

Még az is kérdéses volt, hogy a 30.000 dollár megmarad-e támaszként, és egy esetleges további áresés nem vezetett volna-e a 20.000 dolláros vagy annál is rosszabb szintre vissza.

A legutóbbi nyereséggel azonban a hangulat érezhetően javult.

„Fontos frissítés: múlt héten megmutattam a medvebocsot, és hogy mik a lehetséges forgatókönyvek… Épp most értünk el egy új csúcsot, ami azt jelenti, hogy a BTC 5 lábat tesz meg felfelé ebben a jelenlegi mozgásban, és megnyitja a kapukat a további emelkedés előtt” tweetelte a népszerű kereskedő, Crypto Ed a legutóbbi napi bejegyzésében, majd hozzátette:

„Erősen hiszem, hogy az elkövetkező napokban kitörünk felfelé”.

Crypto Ed egyike volt a számos kereskedőnek, akik inkább a  bitcoin bikapiacának folytatására tették meg tétjeiket fel, mintsem egy összeomlásra, amennyiben a 37.500 dolláros ellenállás határozottan megdől.

Ez a szint egy „homokvonalat” jelent a bikák számára –számolt be róla korábban a Cointelegraph kriptohírportál –, és a támaszra való átfordulása megnyitná az utat a magasabb, 40.000 és 42.000 dolláros krízisszintek felé.

A bitcoinnak „mikrobikának kell lennie”

A Rekt Capital egyik kereskedője óvatos volt, azzal érvelve, hogy a fellendülésnek „tartós” bikás aktivitásra van szüksége a vereség elkerülése érdekében.

Kiemelte, hogy a heti grafikonon egy úgynevezett „halálkereszt” mintázat rajzolódik ki, amely két mozgóátlag – az 50 hetes és a 200 hetes – egymáson való kereszteződésének formájában lefelé mutató jelzést ad.

„A BTC halálkeresztje vagy bekövetkezik, vagy nem a következő hetekben. De ez nem jelenti azt, hogy a BTC nem tud addig visszapattanni a jelenlegi szintekről”mondta Twitter-követőinek.

„Valójában egy tartós bullish reakcióra van szükség ahhoz, hogy ez a halálkereszt eltűnjön. A BTC-nek mikro bikásan kell viselkednie, hogy eloszlassa a makro medvehangulatot”.

Csatlakozz az Inlockhoz meghívólinkünkön keresztül, és szerezz akár 300 dollárnyi bitcoint!

A cikk írásakor a BTC/USD árfolyam 38.900 dollár körül mozgott, 4,6%-os emelkedéssel az elmúlt 24 órában.

Olvastad már? Mélyponton a bitcoin tranzakciós díjak a piaci enyhülés miatt

(Forrás: Cointelegraph)


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.