A Bitcoin-bányászok élesítik az adatvédelemre összpontosító Taproot-frissítést

-

A Taproot a Bitcoin-protokoll adatvédelmet biztosító frissítése.
Előzmények: Az elmúlt négy év legnagyobb fejlesztése valósulhat meg nemsokára a Bitcoinon
A bányászok aktiválták a Bitcoin-protokoll jelentős frissítését. Szombat délután végre bezárták a szükséges számú blokkot a Taproot-frissítéshez, egy olyan protokollhoz, amely segít visszakövethetetlenné tenni a bonyolult tranzakciókat és csökkenti a tranzakciós díjakat.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelenlegi állapot szerint a Taproot előtti, összetett Bitcoin-tranzakciók sok kódot adnak hozzá a főkönyvhöz, és könnyen azonosíthatóak.
Ez megkönnyíti a pénzmozgás nyomon követését, szükségtelenül megnöveli a blokkláncot és megemeli a tranzakciós díjakat.
Nem ideális egy adatvédelmi fókuszú, helyszűkében lévő fizetési hálózat számára.
A Taproot az összetett tranzakciókat összemossa az egyszerűbbekkel, megnehezítve az egyes tranzakciók eredetének azonosítását, miközben az adatokon is spórol. Ez a bonyolult tranzakciók tranzakciós költségeit is csökkenti.
A frissítés végrehajtásához egy kéthetes intervallumban a bányászott blokkok 90%-ának tartalmaznia kell egy „jelet”, hogy támogatják a frissítést. Ma a hálózat elérte ezt a küszöböt. A Taproot most novemberben élesedik.
Kapcsolódó cikkünk: Antonopoulos: a bitcoin sosem lesz teljesen privát

A 2018-ban a Bitcoin Core fejlesztője, Gregory Maxwell által javasolt frissítést széles körben a Bitcoin-blokklánc egyik legfontosabb frissítésének tartják az elmúlt évek során.
A legutóbbi nagyobb frissítés a Segregated Witness (SegWit) volt 2017-ben, amely eltávolított néhány tranzakciós adatot, hogy a blokkok több tranzakciót tudjanak kezelni.

Olvastad már? Egy holland tisztviselő a Bitcoin teljes betiltására szólít fel

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért volt rövid életű az Ethereum 3000 dollárra való emelkedése?

Az Ethereum (ETH) 3000 dollárt meghaladó árfolyamát követően február 20-án egy 8,6 éve szunnyadó ICO-résztvevő 1.732 ETH-t fizetett be, ami a cikkírás idején 5,15 millió...

Az altcoinok, amelyekkel potenciálisan ezrekből milliókat lehet csinálni

Vendégbejegyzés A Bitcoin jelenleg 50.000 dollár felett mozog, és jelentős befektetői érdeklődést generál, ami kiemeli a kriptopiac ellenálló képességét a nagyobb makrogazdasági bizonytalansággal szemben. Ez az ellenálló...

A Bitcoin fenntartható energiafelhasználása 55%-os új ATH értéket ér el

A Bitcoin (BTC) fenntartható energiafelhasználása februárban minden idők legmagasabb értékét (ATH) érte el, mivel a blokklánc zöld tulajdonságairól alkotott elképzelések drámaian megváltoznak. Daniel Batten, egy ismert...

A kriptovaluták használatának előnyei és hátrányai a rabona online kaszinóban

Vendégbejegyzés Az utóbbi időben az online térben, különösen a szórakozásra, játékokra, kikapcsolódásra vonatkozó szegletében egyre inkább megkerülhetetlenné válik az online kaszinó jelensége. Az olyan platformok, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!