A dogecoin 20% mínuszban, miközben a bitcoin stabilan tartja árát

-

Úgy tűnik véget ért a DOGE-rali.
Nem áll túl jól a dogecoin szénája: a poénnak szánt kriptovaluta az elmúlt héten több mint 20%-ot zuhant, annak ellenére, hogy múlt csütörtökön felkerült a Coinbase-re is.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Eközben a szélesebb kriptopiac a bitcoin vezetésével több húzós hét után stabilizálódott. A bitcoin az elmúlt héten stagnált, fenntartva a 35.000 dollár feletti támaszszintet.
A Coinbase a múlt héten jelentette be a valuta listázásának időpontját.
Ezt követően a DOGE ára gyorsan megugrott, amikor azonban a kereskedés napokkal később elérhetővé vált, meg sem mozdult az ár, ahogy akkor sem, amikor a tőzsde bejelentette, hogy 1,2 millió dollár értékben ajándékoz dogecoint „ünneplés céljából”. Azóta azonban csak süllyed.
Úgy tűnik, hogy a „Coinbase-hatás” nem veszi fel a versenyt az „Elon Musk-hatással”.
Musk, aki évekkel ezelőtt a „kedvenc” kriptovalutájának nevezte a dogecoint – sőt, viccből elfogadta a „Dogecoin vezérigazgatója” címet is – előszeretettel tweetel a dogecoinról és a bitcoinról, és ezáltal manipulálja a kriptopiacot.
Ugyan jelenleg egyik valuta sem áll különösebben jól, a dogecoin – amelynek hálózata percenként 10.000 coinnal bővül – sokkal rosszabbul járt: az elmúlt 24 órában 2,5%-os zuhanáson van túl. Mivel ilyen nagyon gyakran rengeteg új coin kerül a hálózatra, értéke nagyban függ attól, hogy megvásárolják-e az új coinokat.
A bitcoin viszont egyre inkább kilábalni látszik a több héten át tartó csökkenő trendből.
A legnagyobb piaci tőkével bíró kriptavalutának először Elon Musk kritikus tweetjeivel, majd Kína korlátozó bejelentéseivel gyűlt meg a baja, így május 19-én 30%-ot zuhant mindössze 24 óra alatt.
A hét elején pedig újabb eladáshullám következett, amikor az amerikai hatóságok bejelentették, hogy 2 millió dollárnyi bitcoint találtak meg egy Colonial Pipeline elleni zsaroló támadásból.
A bitcoin jelenleg 35.000 dollár körül mozog, ahol hét nappal ezelőtt is. Ez ugyan nem a legjobb hír a tulajdonosok számára, de akár jelezheti azt is, hogy megfordul a csökkenő trend.

Ezzel szemben az ethereum nem áll túl jól az elmúlt héten: értékének több mint 15%-át veszítette el, így mai ára 2300 dollár körüli volt. Érdekes, hogy nem sokkal ezelőtt, majdnem elérte az 5000 dollárt. .
Akik csak a közelmúltban szálltak be a kriptopiacra azt várhatták, hogy jobban fog teljesíteni a DOGE – különösen, ha figyelembe vesszük, hogy már az USA legnagyobb tőzsdéjén is elérhető – azonban tény, hogy már így is túlteljesítette magát: jelenleg a DOGE a hatodik legnagyobb kriptovaluta, piaci tőkéje 41,4 milliárd dollár, ami nem rossz eredmény, tekintve, hogy 2013-ban csak egy viccnek indult.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!