PlanB: A 288 ezer dolláros BTC-ár „még mindig játszik”

-

„Meglepné” a stock-to-flow modell megalkotóját a bitcoin, ha nem térne vissza az előrejelzett pályára, miközben még három év van hátra a következő feleződésig.
A Bitcoin (BTC) még mindig elérheti a 288.000 dolláros átlagárat a következő három évben – mondta PlanB magabiztos elemző, miután a BTC/USD június 12-én 7%-ot esett.
A népszerű stock-to-flow Bitcoin-árfolyam-modell készítője szombaton egy tweetben oszlatta el a Bitcoin-bikafutam folytatásával kapcsolatos kételyeket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

PlanB: A szokásos dolog történik a bitcoinnal

PlanB megosztott egy grafikont, amely a Bitcoint az aranyhoz hasonlítja. Az elemző hűvösen nyilatkozott a Bitcoin közelmúltbeli fejlődéséről, főképp mivel nem sikerült kitörni 40.000 dollár fölé.
Amint arról a Cointelegraph korábban beszámolt, a kereskedők és külső források részéről egyaránt egyre több aggodalom merült fel az elmúlt héten, ezek középpontjában egy esetleges mélyebb BTC-árkorrekció állt.

„A 288.000 dollár még mindig játszik” – vágott vissza a PlanB.

„Nagyon meglepne, ha a bitcoin ebben a fázisban nem érintené a fekete S2FX modellvonalat. Függetlenül a jelenlegi volatilitástól, a sárga zöld és kék pontok (sokkal) magasabbak lesznek, mint a piros narancssárga pontok.”


Egy ilyen „meglepetés” komoly próbatételt jelentene a modell számára, amely eddig egyedülálló pontossággal térképezte fel a Bitcoin növekedését.
A 288.000 dolláros árcél a Stock-to-Flow Cross-Asset (S2FX) iteráció által előrejelzett átlagértékre utal, míg egy korábbi verzió szerényebb, 100.000 dolláros átlagot jósol.
Kapcsolódó: Túl az S2F-en – még PlanB is alacsonyabb árfolyamra számított
Mindkettő a jelenlegi feleződési cikluson alapszik, amely egy négyéves időszakot takar a blokkjutalmak feleződései között, és amelynek jelenleg tartó fázisa 2024 áprilisában ér véget.
Korábban a Cointelegraph megjegyezte, hogy a spot ár eltérése az S2F olvasatoktól olyan szinteket ért el, amelyek általában visszapattanást és új történelmi csúcsot eredményeznek.
További megjegyzésekben a PlanB hozzátette, hogy 2021 valóban illeszkedett a többi történelmi csúcsév – 2013 és 2017 – viselkedéséhez, ami tovább cáfolja azokat a feltételezéseket, hogy a Bitcoin komoly problémákkal néz szembe.

„Az eltérés nem sokban különbözik 2013-tól (S2F ~10) vagy 2017-től (S2F ~25), csak a szokásos tehetetlenség egy feleződés után” mondta a Twitter-felhasználóknak.

A bitcoinnak van egy „bikás ász a tarsolyában”

Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető árupiaci stratégája is hozzátette a maga a felemás hangulatát a feleződés erejével kapcsolatban.
Szombaton a Bitcoin csökkenő kínálatát a legnagyobb kriptopénz „bikás ászának” nevezte, ami természetesen fellendítheti az árfolyamot.

„Az idei év a Bitcoin-kínálat csökkenését követi, ami valószínűbbé teszi az árfolyam felértékelődését, ha a múltbeli minták megmaradnak” foglalta össze.


A bikás hangulatot egyébként tovább fokozza, hogy sikerült a bányászoknak elfogadniuk az elmúlt négy év legfontosabb fejlesztését a Bitcoin-hálózaton.
Kapcsolódó: A Bitcoin-bányászok élesítik az adatvédelemre összpontosító Taproot-frissítést
A novemberre esedékes Taproot számos olyan fejlesztést biztosít, amelyek többek között olcsóbbá teszik néhány kulcsfontosságú funkció, például a több aláírással ellátott tranzakciók használatát.

Olvastad már? New York állam közgyűlése nem fogadta el a bitcoinbányászat tilalmát

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!