New York állam közgyűlése nem fogadta el a bitcoinbányászat tilalmát

-

New York állam közgyűlésének jóvá kell hagynia minden törvényjavaslatot, vagy módosításokat kell javasolnia, mielőtt Andrew Cuomo kormányzó aláírná azt.
Az állami törvényhozásban elbukott egy törvényjavaslat, amely a New York-i bányászokat arra kötelezte volna, hogy három évre állítsák le a tevékenységüket a kripto környezeti hatásának lassítására tett nyilvánvaló erőfeszítés részeként.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A New York-i szenátus 6486-os törvényjavaslata ma nem ment át az állami közgyűlésen, miután a demokraták által irányított állami szenátus törvényhozói a hét elején jóváhagyták a jogszabályt.
A törvényjavaslat célja az volt, hogy „moratóriumot vezessen be a kriptopénz-bányászati központok működésére”, amíg a szakértők megvizsgálják a bányászat környezeti hatásait, különösen a fosszilis tüzelőanyagokkal működő bányászatokat.
A Connecticutban működő National Public Radio egyik leányvállalata szerint a Villamosenergia-ipari Dolgozók Nemzetközi szakszervezete felszólalt a bányászatellenes jogszabály ellen, mondván, hogy az igazságtalan a tagjaival szemben.
A törvényjavaslat elfogadása mellett érvelők közül néhányan környezetvédelmi aggályokra hivatkoztak, tekintettel a kriptobányászat nagy energiaigényére – a bányászoknak jelenleg New York állam környezetvédelmi szabályozó hatóságainak engedélyére van szükségük a működéshez.
A 6486-os törvényjavaslatot először Kevin Parker demokrata szenátor terjesztette be az állami törvényhozásba május 3-án, és szinte azonnal a Környezetvédelmi Bizottság elé került.

New York állam szenátusának törvényhozói kedden 36-27 arányban fogadták el a bányászati tilalomról szóló törvényt.
Az állami közgyűlésnek azonban jóvá kell hagynia a törvényjavaslatot, vagy módosításokat kell javasolnia ahhoz, hogy Andrew Cuomo kormányzó aláírhassa azt.

Olvastad már? Jack Dorsey beépítené a Lightning-hálózatot a Twitter-be vagy a BlueSky-ba

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!