A Sygnia vezérigazgatója Elon Muskot kritizálja a „pump and dumpok” miatt

-

„Amit a Bitcoin esetében láttunk, az egy nagyon erős és befolyásos egyén ármanipulációja” – mondta Magda Wierzycka.
Magda Wierzycka, Dél-Afrika egyik leggazdagabb nője és a Sygnia pénzügyi szolgáltató cég vezérigazgatója szerint Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója ellen valószínűleg nyomozást indítottak volna a hatóságok a kriptopénzek árfolyamának manipulálásával kapcsolatos közelmúltbeli vádak miatt – ha a célpontja szinte bármi más lett volna, mint a Bitcoin.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A héten a Money Show-ban Bruce Whitfieldnek adott interjújában Wierzycka azt mondta, hogy Musknak a Bitcoin (BTC) árfolyamával kapcsolatos közelmúltbeli közösségi médiás tevékenysége miatt az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek (SEC) vizsgálatot kellett volna indítania ellene, ha a Bitcoin egy hagyományos vállalat lenne.
Az SEC korábban csalással vádolta meg a Tesla vezérigazgatóját, amiért 2018-ban hamis és félrevezető tweeteket tett közzé, és a pletykák szerint az év elején a Dogecoin (DOGE) párti tweetjei miatt is vizsgálatot indítottak ellene.

„A [Bitcoin] volatilitása, amit láttunk, egy váratlan függvénye annak, amit én Elon Musk piaci manipulációjának neveznék” – mondta Wierzycka. „Ha ez egy tőzsdén jegyzett céggel történne, akkor [az SEC] kivizsgálná és szigorúan szankcionálná őt”.

A Sygnia vezérigazgatója szerint Musk tudatosan pumpálta fel a Bitcoin (BTC) árfolyamát azzal, hogy tweeteket írt, köztük olyanokat, amelyekben megemlítette a Tesla 1,5 milliárd dolláros BTC-vásárlását, majd hogy „a csúcson eladta kitettségének nagy részét”.
Musk nyilvános nyilatkozatai a Bitcoinról, valamint az, hogy megfordította a Tesla álláspontját a kriptovaluta fizetési formaként való elfogadásáról, ármanipulációnak minősül.
Sokan bírálták Muskot, amiért állítólag manipulálta a Bitcoin és más kriptopénzek, például a DOGE árfolyamát Twitter-bejegyzései és a Saturday Night Live-ban való nyilvános szereplése révén – a Tesla vezérigazgatója a „The Dogefather” nevű karakterként jelent meg.
Múlt héten a CumRocket (CUMMIES) projektet is megemlítette egy tweet-sorozatban, valószínűleg ennek köszönhetően aztán 366%-kal, 0,06 dollárról 0,28 dollárra nőtt a token árfolyama.
Bár sok kriptokereskedő szerzett nyereséget Musk néhány projektjébe fektetve, a Bitcoin – az összes kriptovaluta közül a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező – árfolyam-manipulációjával kapcsolatos vádak különösen aggasztóak egyesek számára.

A kriptoeszköz árfolyama több mint 43%-ot esett azóta, hogy áprilisban elérte a 64.899 dolláros történelmi csúcsot, és a cikk megjelenésekor 36.870 dolláron áll. A múlt hónapban azonban a Bitcoin ára egészen 30.000 dollárig süllyedt.

„Amit a Bitcoin esetében láttunk, az egy nagyon erős és befolyásos személy által végzett ármanipuláció” – mondta Wierzycka.

Olvastad már? Doge NFT, Paris Hilton a pályán és erősödő játékipar

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja ez a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!