Az elmúlt négy év legnagyobb fejlesztése valósulhat meg nemsokára a Bitcoinon

-

A nagy bitcoinbányászok már jelezték a Taproot támogatását, amely a Bitcoin skálázhatóságát és magánélet-védelmi funkcióin hivatott javítani.
A Taproot.watch weboldal adatai szerint – amelyet Hampis Sjöberg Bitcoin-fejlesztő hozott létre, a Taproot támogatottsága jelenleg 44%-osnak számít a hálózat hashrátája alapján a cikk írásakor.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az AntPool és az F2Pool – a két legnagyobb Bitcoin-bányász pool az első támogatók között szerepelnek. A listán ott van még a Foundry USA és a Slush Pool, ez utóbbi bányászta ki egyébként az első jelzőblokkot is.
A Bitcoin konszenzusának értelmében a Taproot aktiválására akkor kerülhet sor, ha egy nehézségperiódus (2016 blokk) alatt a kibányászott blokkok 90%-a jelezni fogja a támogatását.
Ennek a konszenzusos megállapodásnak augusztus 11-ig kell megtörténnie a novemberi frissítéshez. A mostani nehézségperiódus egyébként május 1-én indult, a nehézség maga pedig 12%-kal csökkent.
A cikk írásakor eddig 97 blokk jelezte támogatását ez idő alatt. Mindeközben 382 blokk bányásza nemmel szavazott.
A nemleges szavazatok így eddig a 2016 blokk 19%-át jelenti, ami azt jelenti, hogy a mostani periódus alatt a frissítés biztos nem kerül elfogadásra.

Ahogy azonban azt a Taprootot támogató bányászok vallják, a fejlesztés a legjelentősebb lenne a Bitcoin elmúlt négy évét tekintve – viszont hisznek abban, hogy kevésbé lesz kontroverzális, mint a Segregated Witness 2016-es és 2017-es kálváriája.
A Taproot mint a Bitcoin-protokoll frissítése a jelentések szerint lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy további fizetési feltételeket adjanak hozzá a tranzakciókhoz, amely egy jelentős lépés lesz a Bitcoin-alapú okosszerződések irányába.

Olvastad már? Vitalik Buterin is milliárdos – 3.000 dolláron az ethereum

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!