A bitcoin bikák egyelőre úgy tűnik, lemaradnak a dübörgő altok mögött, ráadásul az indikátorok alapján is lehet, hogy újból leteszteli a támaszt az árfolyam.

Az, hogy ismét visszafordult a 60 ezer dolláros ellenállásról, mindenesetre további lejtmenetet sugall.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hét elején egy nagy hajrával az ár ismét megközelítette az 59 ezer dollárt, viszont nem tudta elég erősen áttörni a szintet.

Ha megnézzük a jelenlegi csúcsnál, a 64500-nál sorakozó eladási ajánlatokat, láthatjuk, hogy sok munka lesz a bitcoinnak, mire ki tud törni a jelenlegi zónából.

Ismét növekszik a tőzsdék készlete

A bikák számára fejtörést okozhat, hogy újra több bitcoint utalnak be a tőzsdékre.

Nagyjából egy éve már folyamatosan növekszik a kiutalási ütem, most viszont egy megugrást láthatunk a beutalásban.

Ez vélhetően azért van, mert a kereskedők a gyors eladási lehetőség miatt tőzsdére utalják a coinjaikat. Az eladási nyomás pedig áreséshez vezethet.

Természetesen nem minden tőzsde esetén igaz ez. Az elemzések alapján látható, hogy a Binance például 16222 bitcoin beutalást regisztrált az elmúlt hét napban.

A Coinbase készlete viszont csökkent, 11947-tel. A Binance viszont nincs egyedül, az OKEx, Huobi, Bitfinex és a Kraken esetén is növekedett a beutalás mértéke.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Növekszik a mohóság

A Crypto Fear and Greed Index a piac általános hangulatát méri, különböző faktorok alapján. Ez alapján pedig egyre valószínűbb egy eladás közeledte, ahogy a mutató a mohóság irányába lendül.

Most a 68-as értéket láthatjuk, ez a Greed fázisában van, persze jóval alatta van a múlt heti 90 fölötti értéknek, amely után szintén borítékolhatóan esés szokott jönni.

A mostani volatilitás miatt mi is tudhatjuk, hogy az indikátor nem valószínű, hogy sokáig ebben a zónában marad.

A mohóság fázisa akár napok alatt átcsaphat extrém mohóságba, de az extrém félelem sem lehet. Április 27-én például 27-et mutatott 100-ból, ez bizony extrém félelem.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Dogecoin vezeti az altokat

A bitcoin számára most a leginkább fájó pontot az altok jelenthetik. Elsőként rögtön az ether, amely új csúcsot ért el a hét elején 3000 dollár fölött.

Aztán pedig a DOGE mutatott elképesztő erőt, és miután az eToro kereskedőplatform listázta, egészen 47 centig ugrott. Ez a bitcoin pár százalékos emelkedéséhez képest több, mint 70%-os növekedés.

Az altok emelkedése pedig még jelentősebb, ha az elemzők által kifejezetten közelről figyelt indikátort nézzük, a BTC piaci dominanciáját. Ez most a 46,3%-os értéken áll.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Az altok piaca összességében jövő év elejéig akár 27000%-ot növekedhet egyes indikátorok alapján.

Van elemző, aki szerint az ETH 5000-ig emelkedhet a közeljövőben, és „a következő két-három hónap pedig epikus lehet az altok számára”.

Olvastad már? Lehetővé válik a bitcoinkiutalás a Revolutról – de nem nekünk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.