Ismét visszapattant a 60 ezerről a bitcoin

-

A bitcoin bikák egyelőre úgy tűnik, lemaradnak a dübörgő altok mögött, ráadásul az indikátorok alapján is lehet, hogy újból leteszteli a támaszt az árfolyam.
Az, hogy ismét visszafordult a 60 ezer dolláros ellenállásról, mindenesetre további lejtmenetet sugall.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hét elején egy nagy hajrával az ár ismét megközelítette az 59 ezer dollárt, viszont nem tudta elég erősen áttörni a szintet.
Ha megnézzük a jelenlegi csúcsnál, a 64500-nál sorakozó eladási ajánlatokat, láthatjuk, hogy sok munka lesz a bitcoinnak, mire ki tud törni a jelenlegi zónából.

Ismét növekszik a tőzsdék készlete

A bikák számára fejtörést okozhat, hogy újra több bitcoint utalnak be a tőzsdékre.
Nagyjából egy éve már folyamatosan növekszik a kiutalási ütem, most viszont egy megugrást láthatunk a beutalásban.
Ez vélhetően azért van, mert a kereskedők a gyors eladási lehetőség miatt tőzsdére utalják a coinjaikat. Az eladási nyomás pedig áreséshez vezethet.
Természetesen nem minden tőzsde esetén igaz ez. Az elemzések alapján látható, hogy a Binance például 16222 bitcoin beutalást regisztrált az elmúlt hét napban.
A Coinbase készlete viszont csökkent, 11947-tel. A Binance viszont nincs egyedül, az OKEx, Huobi, Bitfinex és a Kraken esetén is növekedett a beutalás mértéke.

Növekszik a mohóság

A Crypto Fear and Greed Index a piac általános hangulatát méri, különböző faktorok alapján. Ez alapján pedig egyre valószínűbb egy eladás közeledte, ahogy a mutató a mohóság irányába lendül.
Most a 68-as értéket láthatjuk, ez a Greed fázisában van, persze jóval alatta van a múlt heti 90 fölötti értéknek, amely után szintén borítékolhatóan esés szokott jönni.
A mostani volatilitás miatt mi is tudhatjuk, hogy az indikátor nem valószínű, hogy sokáig ebben a zónában marad.
A mohóság fázisa akár napok alatt átcsaphat extrém mohóságba, de az extrém félelem sem lehet. Április 27-én például 27-et mutatott 100-ból, ez bizony extrém félelem.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Dogecoin vezeti az altokat

A bitcoin számára most a leginkább fájó pontot az altok jelenthetik. Elsőként rögtön az ether, amely új csúcsot ért el a hét elején 3000 dollár fölött.
Aztán pedig a DOGE mutatott elképesztő erőt, és miután az eToro kereskedőplatform listázta, egészen 47 centig ugrott. Ez a bitcoin pár százalékos emelkedéséhez képest több, mint 70%-os növekedés.
Az altok emelkedése pedig még jelentősebb, ha az elemzők által kifejezetten közelről figyelt indikátort nézzük, a BTC piaci dominanciáját. Ez most a 46,3%-os értéken áll.

Az altok piaca összességében jövő év elejéig akár 27000%-ot növekedhet egyes indikátorok alapján.
Van elemző, aki szerint az ETH 5000-ig emelkedhet a közeljövőben, és „a következő két-három hónap pedig epikus lehet az altok számára”.

Olvastad már? Lehetővé válik a bitcoinkiutalás a Revolutról – de nem nekünk

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!