A népszerű banki applikáció új funkciója lehetővé teszi, hogy a rajta keresztül vásárolt bitcoint külső címre utaljuk.

A bejelentés tulajdonképpen véletlenül történt, a múlt héten egy blogposztban írt erről a cég szóvivője.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez alapján az Egyesült Királyságban élő felhasználóik immár ki tudják utalni a megvásárolt bitcoint külső tárcába is.

A prémium, Metal fokozatú fiókkal rendelkező ügyfelek számára érhető el ez a funkció. Eddig csupán váltani illetve tárolni lehetett a bitcoint az appon belül. A funkció egy múlt heti blogposztban debütált, a bejegyzést aztán hamar törölték.

A mostani frissítést követően viszont már tudjuk, hogy a 18 dolláros havidíjat fizető ügyfelek ki tudják utalni a BTC-t a Revolut-számlájukról.

A londoni székhelyű neobank az első nagy pénzintézetek között van, akik engedik a náluk vásárolt kriptopénzek kiutalását.

A versenytársaik egyelőre mögöttük vannak ezen a téren. A Robinhood már tervezte ennek a lehetővé tételét, de még nem használható ez a funkció. A PayPal szintén nem engedi a kiutalást.

A Ziglu kriptobarát bankja sem. Ráadásul ezeken az appokon belül valójában nem is bitcoint vásárolsz. Ami ott van, az csak egy ígéret, hogy a cég a te nevedben kezeli az úgynevezett bitcoint.

Valójában csak abban van vezetve a számlád. Ennek az az oka, hogy ezek a cégek kifejezetten szigorú pénzmosás elleni szabályoknak kell, hogy megfeleljenek, ezért nem engedik, hogy anonim tárcákba utaljanak a felhasználók.

A kriptoközösség nézete szerint a kiutalás tiltása ellentétes a kriptók alapfilozófiájával, hiszen annak az a lényege, hogy közvetítők nélkül használhassuk a pénzünket.

„Ha nem nálunk van a kulcs, nem a mi bitcoinunk” – a sokszor hallott frázis bizony igaz.

Az eleve kriptós appok, mint a Binance vagy a Coinbase lehetővé teszik, hogy külső tárcába utaljunk. Ezért viszont magas díjakat számítanak fel.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A Binance például akár 20 dollárt is elkér egy etherutalásért, vagy egy Ethereum-alapú tokenkiküldéséért.

A Revolut a jelek szerint viszont szeretné felvenni a kriptoszféra ritmusát. Nemrégiben 11 új kriptót tett elérhetővé, így mostanra az appon belül 21 különböző kriptopénz kezelésére van lehetőségünk.

Jobb lesz, ha a Robinhood és a PayPal is elkezdenek felzárkózni.

Olvastad már? Warren Buffett jobbkeze szerint a bitcoin fejlesztése undorító

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!