Lehetővé válik a bitcoinkiutalás a Revolutról – de nem nekünk

-

A népszerű banki applikáció új funkciója lehetővé teszi, hogy a rajta keresztül vásárolt bitcoint külső címre utaljuk.
A bejelentés tulajdonképpen véletlenül történt, a múlt héten egy blogposztban írt erről a cég szóvivője.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez alapján az Egyesült Királyságban élő felhasználóik immár ki tudják utalni a megvásárolt bitcoint külső tárcába is.
A prémium, Metal fokozatú fiókkal rendelkező ügyfelek számára érhető el ez a funkció. Eddig csupán váltani illetve tárolni lehetett a bitcoint az appon belül. A funkció egy múlt heti blogposztban debütált, a bejegyzést aztán hamar törölték.
A mostani frissítést követően viszont már tudjuk, hogy a 18 dolláros havidíjat fizető ügyfelek ki tudják utalni a BTC-t a Revolut-számlájukról.


A londoni székhelyű neobank az első nagy pénzintézetek között van, akik engedik a náluk vásárolt kriptopénzek kiutalását.
A versenytársaik egyelőre mögöttük vannak ezen a téren. A Robinhood már tervezte ennek a lehetővé tételét, de még nem használható ez a funkció. A PayPal szintén nem engedi a kiutalást.
A Ziglu kriptobarát bankja sem. Ráadásul ezeken az appokon belül valójában nem is bitcoint vásárolsz. Ami ott van, az csak egy ígéret, hogy a cég a te nevedben kezeli az úgynevezett bitcoint.


Valójában csak abban van vezetve a számlád. Ennek az az oka, hogy ezek a cégek kifejezetten szigorú pénzmosás elleni szabályoknak kell, hogy megfeleljenek, ezért nem engedik, hogy anonim tárcákba utaljanak a felhasználók.
A kriptoközösség nézete szerint a kiutalás tiltása ellentétes a kriptók alapfilozófiájával, hiszen annak az a lényege, hogy közvetítők nélkül használhassuk a pénzünket.

„Ha nem nálunk van a kulcs, nem a mi bitcoinunk” – a sokszor hallott frázis bizony igaz.

Az eleve kriptós appok, mint a Binance vagy a Coinbase lehetővé teszik, hogy külső tárcába utaljunk. Ezért viszont magas díjakat számítanak fel.

A Binance például akár 20 dollárt is elkér egy etherutalásért, vagy egy Ethereum-alapú tokenkiküldéséért.
A Revolut a jelek szerint viszont szeretné felvenni a kriptoszféra ritmusát. Nemrégiben 11 új kriptót tett elérhetővé, így mostanra az appon belül 21 különböző kriptopénz kezelésére van lehetőségünk.
Jobb lesz, ha a Robinhood és a PayPal is elkezdenek felzárkózni.

Olvastad már? Warren Buffett jobbkeze szerint a bitcoin fejlesztése undorító

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!