Charlie Munger, a 97 éves amerikai milliárdos befektető utálja a bitcoint, és ezt a fajta ellenszenvét nem is rejti véka alá.

Munger tegnap szólalt fel a Berkshire Hathaway részvényeseknek szervezett éves találkozóján, amely befektetési társaságot 90 éves üzleti partnerével, Warren Buffett-tel közösen irányítja.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

„Természetesen gyűlölöm a Bitcoin sikerét” – mondta.

„Őszintén azt kell mondjam, úgy gondolom, hogy az egész átkozott fejlesztése undorító, és a civilizáció érdekeivel ellentétes, a kritikát pedig meghagyom másoknak.”

„Nem tetszik, hogy létezik egy olyan valuta, amely emberrablók, zsarolók, stb. számára is hasznos [segítséget nyújt]” – tette hozzá.

„És azért sem vagyok oda, hogy extra milliárd, milliárd, milliárd dollárokat adjunk valakinek, aki épp most talált fel egy új pénzügyi terméket a semmiből” – mondta.

Munger Bitcon-ellenes kijelentéseit a kripto-Twitteren is felkapták. A személyes támadásokba átcsapó kommentek szinte mindent felhánytorgattak a befektetőnek, kezdve állítólagos, több milliárd dollár értékű pénzmosásoktól egészen a kólaivási szokásáig.

Buffett azonban, aki korábban a „patkányméreg a négyzeten” kifejezéssel illette a vezető kriptopénzt, most nem csatlakozott Munger Bitcoin-ellenes tirádájához.

„Elkerülöm ezt a kérdést, mert valószínűleg több ezer bitcointulajdonos néz most minket, és minden bizonnyal csak kettő olyan van közöttünk, akik shortolják” – mondta.

„Szóval választanunk kell, hogy 400.000 ember haragudjon ránk és boldogtalan legyen, vagy kettőt tegyünk boldoggá, ez pedig egy ostoba egyenlet.”

Buffett először 2020 februárjában kapott bitcoint, egy Justin Sunnal a TRON vezérigazgatójával közös jótékonysági vacsorán. Sun akkor 4,6 millió dollárt fizetett tiszteletdíjként.

De aki egyszer a nocoiner életmódot választja, az örökké nocoiner marad: Buffett véleményét nem igazán változtatta meg az, hogy bitcontulajdonossá vált.

Ami pedig Mungert illeti, legalább elismerte, hogy a bitcoinnak vannak sikerei.

Olvastad már? Negyed év alatt megduplázódott a stablecoinok mennyisége az Ethereum hálózatán

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!