A kockázatitőke-társaság jelentős összeget kíván összegyűjteni kriptopiaci beruházásokra.

Korábbi kriptopiaci részvételére építve a Andreessen Horowitz kockázatitőke-társaság most egy másik alapba szeretne beruházni – derül ki a Financial Times cikkéből.

„Ez lesz az Andreessen harmadik, kriptovaluta-befektetésekre összpontosító alapja, melynek célja, hogy 800 millió és 1 milliárd dollár közötti összeget gyűjtsön a befektetőktől (négy, közvetlen információkkal rendelkező forrás szerint)” – írta az Financial Times pénteken.

Az Andreessen Horowitz kockázatitőke-cég a16z néven is tevékenykedik.

A vállalat aktívnak mondható a kripto- és blokkláncszektorban, az utóbbi időben ugyanis számos projektbe fektetett be, és az új alap tőkéjét is kriptoprojektek és digitális eszközök felé tervezi irányítani – írta a Financial Times.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vállalat nagy befektető volt a Coinbase-ben is, amely április 14-én került fel a Nasdaqra.

Az Andreessen Horowitz mintegy 120 millió dollárnyit adott el Coinbase-részvényeiből, bár a szabályozói adatok szerint nagyjából 11 milliárd dollárnyival rendelkezhet összesen.

A 2020 áprilisában megjelent cikkek szerint a társaság második kriptoalapjával 450 millió dollárt keresett. Ezzel végül 515 millió dollárt gyűjtöttek be.

A kriptopiac jelentős tőkebeáramlást tapasztalt az elmúlt évben, amit egyértelműen tükröz a szektor 2 billió dolláros piaci tőkéje is, amelyet 2021 áprilisában ért el.

Olvastad már? Market pszichológia, vagy market pszichiátria?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!