1 milliárd dolláros kriptoalapot indítana az Andreessen Horowitz

-

A kockázatitőke-társaság jelentős összeget kíván összegyűjteni kriptopiaci beruházásokra.
Korábbi kriptopiaci részvételére építve a Andreessen Horowitz kockázatitőke-társaság most egy másik alapba szeretne beruházni – derül ki a Financial Times cikkéből.

„Ez lesz az Andreessen harmadik, kriptovaluta-befektetésekre összpontosító alapja, melynek célja, hogy 800 millió és 1 milliárd dollár közötti összeget gyűjtsön a befektetőktől (négy, közvetlen információkkal rendelkező forrás szerint)” – írta az Financial Times pénteken.

Az Andreessen Horowitz kockázatitőke-cég a16z néven is tevékenykedik.
A vállalat aktívnak mondható a kripto- és blokkláncszektorban, az utóbbi időben ugyanis számos projektbe fektetett be, és az új alap tőkéjét is kriptoprojektek és digitális eszközök felé tervezi irányítani – írta a Financial Times.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A vállalat nagy befektető volt a Coinbase-ben is, amely április 14-én került fel a Nasdaqra.
Az Andreessen Horowitz mintegy 120 millió dollárnyit adott el Coinbase-részvényeiből, bár a szabályozói adatok szerint nagyjából 11 milliárd dollárnyival rendelkezhet összesen.
A 2020 áprilisában megjelent cikkek szerint a társaság második kriptoalapjával 450 millió dollárt keresett. Ezzel végül 515 millió dollárt gyűjtöttek be.
A kriptopiac jelentős tőkebeáramlást tapasztalt az elmúlt évben, amit egyértelműen tükröz a szektor 2 billió dolláros piaci tőkéje is, amelyet 2021 áprilisában ért el.

Olvastad már? Market pszichológia, vagy market pszichiátria?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoint használt pénzmosásra, hat év börtönt kapott érte

A Bloomberg jelentése szerint Jian Wen, egy korábbi gyorséttermi dolgozó, hat év és nyolc hónap börtönbüntetést kapott, miután bűnösnek találták, hogy jelentős mennyiségű bitcoint próbált...

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!