Az utóbbi idők kripto szárnyalása rengeteg új kisbefektetőt vonzott be a piaca. Ez a cikk nem csak nekik szól!

Saját tapasztalatok alapján készítettem ezt az “elemzést”, amit nem kizárólag saját “tapasztalásokra”, hanem a mások által közvetített “élményeken” is alapszik. Mintha a kriptos közösség kollektív tudatába nyernénk egy kis bepillantást.

“Semmi sem állandó, kivéve a változást.”

Félelem, és Kapzsiság. Ez a két “érzés” vezérli a piacokat. Akik régebben vannak a kripto területén, még közülük is sokan nem tudtak hozzászokni a hagyományos piacokhoz képest jóval volatilisebb kripto világához.

Közülük a többség akik még kitartanak negatív portfólióval (HODL), belenyugszanak a tényekbe, némi remény sugárral a bika piac szélesebb körű hatásait várva.

Véleményem szerint a kitartás meg fogja hozni az eredményt. De nagy kérdés, hogy az a hosszú – hosszú félelemmel átitatott kitartás amikor átfordul a kapsziságba milyen reakciók lesznek!?

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Amikor elbuksz 90%-ot

“Zseni vagyok érzés”

Magam sem vagyok kivétel. Megvolt az elején a kapzsiság, amit tudatlan fejjel a sosem realizált profit hajtott. A bikapiac csúcsa felé haladva simán matekoltam, ha minden 1-2 nap duplázok, mikor jön a Lambo. Istenkirályság van.

Minden haver csak les. Tőled kérnek tippeket. Otthon szólsz, hogy hamarosan elhagyod a “mamahotelt”.

A rokonok nem értik mi van. A munkahelyen már pedzegeted a tulajnak a kilépés időpontját, mert ugye a matek, az matek. 😀 A barátnődnek jó hónapos karibi nyaralást ígérsz.

Óh, ez csak korrekció!

Zseniális vagy, elvégre naponta duplázol. Ezt még a banki elemzők sem tudják hozni. “Tök nyilvánvaló ha eddig 35%-os korrekciók voltak, akkor ez is olyasmi lesz. Korrekció után megy a vonat jóval feljebb.” NEM 😀

A támasz tartani fog!

Már jelentős bukóban vagy, de a remény hal meg utoljára. Frankó támaszon az ár, óriási esés után innen emelkednie kell. Muszáj neki.

Már tanultál közben, jobban látod a helyzetet. Minden indikátor lent van.

Ha lenne pénzed, akkor azt mondod: Igen, itt kell venni. Innen már csak felfelé mehet. A friss tudás birtokában pozitívabban látod a világot. Nem halt meg a remény.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Kapituláció

Minden remény szertefoszlik. Sokkot kapsz. Ott ülsz a monitor előtt, és sokkos állapotban nézed ahogy a piros gyertya zakatol lefelé, mint egy túlhajtott Singer varrógép. Hol van már az erős támasz! 😀

Ja, ez csak a kezdet. Pár nap alatt mackó zászló alakzatot épített ki. De basszus, ennél nem lehet lejjebb. De bizony mindig van lejjebb, a maci zászló simán hozta az alakzatot. Meg lettem kopasztva.

Romok, és kopár pusztaság minden. Kibelezett ALTcoin tetemek hevernek szerte széjjel. Döglődő ICO projektek utolsó ETH tartalékokkal dumpolják tovább az ETH-t.

Vitalik sír, és mi is vele sírunk. 🙁 Haver az utcán beszól neked: “Bitconnect” 😀 Év elején egyedül te nem kapsz fizetésemelést.

Na vajon miért? 😀  Apádék egyre azt kérdezgetik: “meddig élsz a nyakukon”? 😀 A nőd elment a Karibi szigetekre egy másik pasival 😀

Ha nem is pont így, de ez a kép sokunknak volt valóság, vagy ahhoz nagyon közeli élmény. Akik most kerülnek a piacra, bőven 90%-uk így fog járni.

Ez az a tanulópénz amit meg kell fizetni a tudatlanságért, és kapzsiságért, azért amiért semmi sem elég.

Mindannyian látjuk a csoportokban, amikor esik valami -5%-ot kitör a pánik. Félelem lesz úrrá, mintha holnap már hajléktalanokká válnánk.

Aztán ugyanezek az emberek, amikor emelkedett 10x-et az árfolyam, simán várják erről a szintről a duplázást, triplázást. Nincs kizárva hogy ez bekövetkezik, és ha megtörténik akkor elkezdődik: “a na ugye igazam lett játék”.

Egy elemzés az pártatlan, valószínűséget mutat. Köze nincs ahhoz, hogy ha bejön akkor az elemzőnek lett igaza, ha nem akkor pedig hazudott, vagy átvert.

Életed legjobb befektetése

Nem, nem egy tuti kereskedés lesz az.

A tudás érték, ezért ára van. Mára több elérhető kriptos oktató anyagból lehet valogatni. Nem ismerem mindet, de biztos vagyok benne, ennek a tudásnak a megszezése, elsajátítása lesz életed legjobb befektetése.

Nem azért mert pont te leszel a következő Soros György, hanem mert tisztában leszel a piaci mozgásokkal, és tudod hogy kell reagálni adott helyzetben.

Nyugodtan alszol, mert biztos tudás birtokában vagy. Nem kell -5% esés után kiposztolnod a Facebookra, hogy “meddig tart a medve piac?”

Mindezen tudás elsajátítása ellenére, ajánlom hogy legyél tagja fizetős csoportoknak is. (Discordon van több csoport jelen) Ezekből a csoportokból is van több hazai, lehet válogatni.

Legtöbbször vannak ingyenesen is elérhető tartalmak, amikből lehet következtetni melyik jobb neked.

Mindenkinek más jön be, érdemes többhöz csatlakozni, aztan ahol jobban tetszik elő fizethetsz akár VIP tagságra is.

Legyen célárad!

Határozz meg magadnak egy célárat, amit ha elér az árfolyam, akkor realizálod a profitot. Ha ezt nem teszed meg, sodródni fogsz ismét. Az ár nem minden, folyamatosan bővítsd a tudásod.

Ha teheted, és komolyabban érdekel a kripto, ne rekedj meg 1 szinten. Igaz sokan pl.: idő hiányában, vagy egyeb okok miatt nem tudnak, vagy akarnak ezzel sokat bajlódni. Nekik különösen ajánlom az előfizetéses csoportokat.

Soha ne told túl a kretént!

  • Csak annyit kockáztass amit nem félsz hogy elbuksz.
  • Legyen egy normális portfoliód. Hosszú, közép, és rövid távú kereskedésre.

Ezt a legjobb a következőképpen összehozni:

Hosszú táv

A magas piaci kapitalizációval rendelkező coinok, mint BTC, ETH, XRP, … Talán kb. a top 10.

Ezeket jellemzően a medve ciklus alján érdemes megvenni, és a bika ciklus csúcsának a közelében érdemes eladni. Ezek több éves időszakok. Kevés munkával jár, de tisztában kell lenni a piaci ciklusokkal.

Közép táv

Itt érdemes a top 100-ig nézelődni. Ezek jellemzően swing tradek lesznek.

Azaz a nagy piaci ciklusokat felépító kisebb nagyobb felívelések jelentik, ezeket lehet meglovagolni. Jellemzően 1-2-3 hónapig tartanak.

Rövid táv

Ez már rendszeres elfoglaltságot jelent. A top 300-ig jó keresgélni. Mivel alacsony a piaci kapitalizáció, itt rövid idő alatt meglehetősen nagy mozgások zajlanak le.

Ezért ideálisak rövid távú kereskedésre, ami jellemzően pár naptól, 3-4-5 hétig terjed.

Áttételes kereskedés

Csak haladó kereskedőknek javaslom, több éves tapasztalattal. Itt égethetik el a kezdők a leggyorsabban a pénzüket.

Twitteren volt egy kimutatás, ahol az volt látható hogy az áttételes kereskedők 60%-a 25x feletti áttétellel kereskedik.

Ezen a szinten már kisebb ár mozgással likvidálási hullámot lehet létrehozni.

A daytradelésre nem térek ki, az külön műfaj.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Bálnák, mint “árfolyam pásztorok”?

Bika piacon örülünk ha a bálnák vásárolnak, és medve piacon kesergünk amikor eladnak. lol

Az bitcoin árfolyam növekedésével a bálnák piaci tapasztalatai is növekednek. Mára jól megfigyelhető trend kezd kibontakozni, amiben egyfajta “árfolyam pásztor” szerepet kezdenek betőlteni.

Mit is értek ez alatt?

A jelenlegi bika menet folyamán az árfolyam többször kezdett exponenciális jelleget ölteni, azaz, az emelkedő trend vonaltól egyre többször próbált eltávolodni felfelé.

Ezt a folyamatot szerencsére a bálnák megállították, ugyanis amikor parabolikussá válik az emelkedés, az összeomlást hozhat maga után.

Ez túl korai volna, mivel még a bika piac épphogy elkezdődött. Szóval a bálnák fogták magukat, és több tőzsdére összehangoltan többezer BTC-s sell wall-t állítottak. Erre a piac korrekcióval reagált.

A korrekcióban a mohóbb halak addig zabáltak, amíg bálnává híztak. Egyre gyarapodott a bálnák száma.

Majd ahogy a korrekció megindult, és kialakított egy rövid távú eső trendet, hipp-hopp eltűntek az eladási falak.

Ezzel a lépéssel visszaállították, azaz resetelték az emekedő trendvonalra az árfolyamot. Valamint más bikás vásárlók a trendvonal alá, óriási vásárlási falakat építettek ki támasznak, arra az esetre ha leesne az ár.

Ez a vásárlóknak bikás jel, amire emelkedéssel reagált az árfolyam. Aztán ez a folyamat ismétlődött most is.

Glasnode elemzéseknél az is jól látszik, hogy a jelenlegi vásárlók a felvásárolt bitcoinokat olyan tárcákban helyezik el, amikből vagy nincs kiutalás, vagy csak ritkán volt a múltban.

Ezt azt jelenti hogy akik most vásárolnak, hosszú, akár több teljes bika-medve cikluson átívelő, mint hosszú távú befektetésre tekintenek.

A félelem attól, hogy a bálnák bedöntik az árfolyamot véleményem szerint alaptalan. A bálnák többsége is simán 10x-et tudhat majd a háta mögött. Ezen a szinten elég a befektetett összeg 10%-át realizálni, hogy visszakapjuk a kezdőtőkét.

De kérdem én: Minek realizáljanak egy fejletteb pénzből egy rosszabbra? A kezdő befektetők is tudják, jobb Eurót tartani, mint Forintot. Ráadásul a bálnák mögött jelenleg cégek/intézmények állnak, akik rendszeresen profitot termelnek.

Az infláció tizedeli a készpénz állományukat évről évre. Egyszerűen nem logikus az értéket hosszú távon olyan, jól kiszámítható elértéktelenedő eszközökben tartani, mint a fiat pénzek.

Sokkal bölcsebb fejlettebb, magas szintű technológiát képviselő hosszú távon bizonyítottan felfelé értékelődő eszközökben tartani, mint a bitcoin.

Ez a folyamat gyorsulni fog. Az első fecskék már jelen vannak. Ök verseny előnyre tettek szert a konkurens cégekkel szemben.

Erre kénytelenek lesznek a többiek is reagálni, vagy kockáztatják a lemaradást.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Konklúzió

Nincs az az árfolyam növekedés, amit ne lehetne duplázni,
nincs az az árfolyamesés, amit ne lehetne tovább felezni.

Manapság senki sem lesz gyorsan milliomos a hagyományos piacokon, és bizony a kripro világában is egyre lassabban telik az idő mire jön a Lambo.

Van hogy a shitcoin vételtől számítva akár 10 percet is kell várni egy 10x-es mozgásra. 😀 Ilyen ez a világ. Türelemjáték.

+1 bónusz szignál ami jelzi, hogy még előttünk a csúcs:

Egyre szaporodnak a kriptos álláshirdetések, még idehaza is. Akik most kezdenek dolgozni, azok munkájának az eredménye a jövőben fog jelentkezni.

Megy a zagyelszívás, és ez jóóó.

Készítette: The-Line

Olvastad már? Mi az a Tron? (TRX)

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.