A második legnagyobb kriptovaluta először érte el a 3.000 dolláros szintet.

A Nomics adatai szerint az ethereum – piaci részesedés szerint a második legnagyobb valuta – árfolyama vasárnap este, történlme során először elérte a 3.000 dollárt, majd tovább emelkedett, és megütötte 3200 dolláros rekordárát.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ETH több mint 1300%-kal nőtt az elmúlt 1 évben, és jelenleg 352 milliárd dolláros piaci tőkével büszkélkedhet.

Az Ethereum e heti emelkedése az Európai Beruházási Bank (EBB) bejelentését követi, miszerint a bank 121 millió dollár értékben adott el digitális kötvényeket az Ethereum hálózatán.

A Goldman Sachs, a Societe Generale és a Banco Santander is szerepet játszott az EBB kötvényeladásában – jelentette a Bloomberg Law. A hírt az Ethereum számtalan pénzügyi felhasználási esetében meglévő jelentős erejeként értelmezték.

Az EBB azért használta az Ethereumot, mert a hálózat lehetővé teszi több helyettesíthető ERC-20 token létrehozását.

A Santander 2019 szeptemberében az Ethereum mainnetet használta saját blokklánckötvényeihez, valószínűleg emiatt döntött az EBB is a hálózat mellett. Mindkettő nagy támogatást jelentett a hálózat számára.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Változnak az ETH-idők

Az Ethereum számos rég várt frissítése lép életbe a következő néhány hónapban.

Július 14-én tervezik az EIP-1559 frissítés integrálását, amely csökkenteni fogja az ETH teljes kínálatát több milliárd coin elégetésével, amelyek egyébként a bányászokhoz kerültek volna.

A kereslet és kínálat törvényeinek megfelelően várható, hogy az EIP-1559 növeli majd az ethereum árát. Sőt, talán a frissítés puszta várakozása is ezt a hatást eredményezi.

Ezután következik a nagyobb átmenet az Ethereum 2.0 felé. Ez a hálózatot átkapcsolja a jelenlegi energiaigényes proof of work rendszerről a proof of stake megoldásra. Ennek az átmenetnek az első lépése az úgynevezett egyesítés, amelyet 2021 végére terveznek.

Az Ethereum 2.0 emellett azt ígéri, hogy csökkenti a tranzakciós költségeket és növeli a hálózat áteresztőképességét is.

Történelmileg a bitcoin árváltozásai vezették a kriptopiacot, amelyet altcoinok, elsősorban az ethereum követett, azonban ez a tendencia változni látszik.

Több mint 7% fix éves kamat kriptomegtakarításaid után az Inlockon

Az idei év elején a bitcoin a piac 70%-át, az ethereum pedig a 12,8%-át tette ki. Jelenleg a bitcoin adja a piac 50%-át, az ethereum pedig 14,65%-ot.

A Binance Coin (BNB) ugyanebben az időszakban négyszeresére – 4%-ra növelte dominanciáját.

A Money Movers szerint, amely a két hálózat napi volumenjét követi, az ethereum majdnem dupláját kezeli a bitcoin méretének.

A két valuta fej fej mellett járt négy hónappal ezelőtt, amikor az ethereum NFT-őrülete épphogy megkezdődött. Továbbá a decentralizált pénzügy (defi), amelynek fő mozgatórugója szintén az ethereum, ma szintén nagyobb, mint valaha.

Olvastad már? 10%-ot emelkedett a Dogecoin árfolyama Elon Musk bejelentése után

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.