Az Nvidia vezérigazgatója szerint a metaverzum „küszöbén vagyunk”

-

Az Nvidia új campusa lesz a metaverzum tesztelésének helyszíne.
Az egyik legnagyobb technológia multi szerint a metaverzum – vagyis az egymással összekapcsolt, tartós, önálló gazdasággal rendelkező virtuális világok sorozata – közeleg.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a blokklánc- és az NFT-technológiák egyik legizgalmasabb felhasználási esete, és a Neal Stephenson Snow Crash által ihletett rajongók is régóta reménykednek egy belső kriptopiaccal rendelkező VR/AR világban.
Most azonban az Nvidia vezérigazgatója, Jensen Huang szerint a megvalósításhoz szükséges technológia a küszöbön van.
A virtuális Computex konferencián felszólaló Huang elmondta, hogy „szerinte a metaverzum küszöbén járunk”, és meggyőződéssel beszélt a technológiában rejlő lehetőségekről – például, hogy egyszer eljön az idő, amikor metaverzumokat fognak használni a jövő szimulálására.

„Lesznek AR verziók, ahol a művészet digitális, és NFT-kkel vásárolható. Megjelenít egy gyönyörű művet, amelyből csak egy darab van és teljesen digitális. A szemüveged is a telefonod lesz. Láthatod majd, tökéletesen megvilágítva. Ez egy metaverzum átfedés lesz a fizikai világunkba” – mondta.

Megjegyezte emellett azt is, hogy az Nvidia az új irodaházának VR verzióját használja elméleteinek tesztelésére – a Voyager névre keresztelt új campusához.
Az Nvidia szuperszámítógépekkel „szimulálta a Voyager építkezését”, elősegítve a tervezést és az ökológiai hatékonyságot.
Továbbá a vállalat lehetővé teszi alkalmazottjai számára, hogy az irodai munkákat otthonról, VR-headset-et viselve, robotok irányításával végezzék.

„Ez az épület teljes egészében létezik a virtuális valóságban. Teljesen digitálisan terveztük. Úgy fogjuk megépíteni, hogy a virtuális valóságban legyen egy digitális másolata. Mindent képesek leszünk szimulálni, akár még a robotok betanítását is. Szimulálhatjuk a légkondicionálók elosztását az energiafogyasztás csökkentése érdekében […] És mindezt a digitális másolatban tehetjük meg anélkül, hogy bármit is építenénk a fizikai világban. VR és AR használatával járkálhatunk majd ki és be.”

Huang nem az egyetlen cégvezető, aki megkésve ismerte fel az NFT-ket és a metaverzumot, bár minden bizonnyal a legoptimistább.

Januárban a Fortnite alapítója, Tim Sweeney azt mondta, hogy az NFT-k jelentik a legvalószínűbb utat a működő metaverzum felé, de egyelőre csupán „spekulatív zűrzavar”.

Olvastad már? Tíz évig húzhatják ki a bankok, hacsak nem változtatnak az üzleti modelljükön

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!