Hollandiának szabályoznia kellene a kriptót ahelyett, hogy betiltaná, mondja a pénzügyminiszter

-

Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter biztos abban, hogy a felügyelet hatékonyabb, mint a kriptó teljes betiltása.
A kriptopénzek betiltása nem a megfelelő megoldás Hollandia számára – jelentette ki az ország pénzügyminisztere, miután egy helyi tisztviselő a kriptók teljes betiltását követelte.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hollandiának szabályoznia kellene a kriptopénzpiacot ahelyett, hogy teljesen megtiltaná állampolgárainak a kriptó használatát – jelentette ki Wopke Hoekstra holland pénzügyminiszter a NU.nl helyi hírügynökség pénteki jelentése szerint.
A tisztviselő ennek ellenére elismerte a kriptopiaccal kapcsolatos bizonyos kockázatokat, és állítólag azt mondta, hogy megérti a Holland Gazdasági Elemzési Hivatal igazgatója, Pieter Hasekamp által felvetett aggodalmakat.
A miniszter hangsúlyozta, hogy kulcsfontosságú a virtuális eszközök szolgáltatóira vonatkozó megfelelő szabályok biztosítása az olyan kérdések körüli kockázatok csökkentése érdekében, mint például a pénzmosás.

„Az én megfigyelésem most az, hogy a felügyelet hatékonyabb, mint a teljes tilalom Hollandiában” – jelentette ki Hoekstra, aki állítólag megjegyezte, hogy fontos a kriptopiac európai szintű felügyelete.

Hoekstra azt is megemlítette, hogy már 2017-ben figyelmeztetést adott ki a kriptovalutával kapcsolatos kockázatokkal kapcsolatban, hangsúlyozva, hogy a kriptobefektetőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a kriptóra tett fogadásaik „teljes mértékben a saját költségükre és kockázatukra történnek”.

„Ez most nagyon jól megy, de láttunk már nagy zuhanásokat és csúcsokat is az út során” – mondta Hoekstra 2017 novemberében, alig néhány héttel azelőtt, hogy a Bitcoin (BTC) decemberben a történelme során először elérte a 20.000 dollárt.

Kapcsolódó: Egy holland tisztviselő a Bitcoin teljes betiltására szólít fel

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Hasekamp egy június 11-i cikkében amellett érvelt, hogy a holland kormánynak azonnali teljes tilalmat kell bevezetnie a Bitcoin bányászatra, kereskedésre és birtoklására.

Az általános kriptoellenes érveket idézte, azt állítva, hogy a Bitcoinhoz hasonló kriptovaluták nem képesek betölteni a pénz három funkciójának egyikét sem, mint számlaegység, fizetőeszköz vagy értékmegőrző.
A világ legnagyobb Bitcoin-kritikusai közül néhányan, mint például Nouriel Roubini díjnyertes közgazdász, már elismerték, hogy a Bitcoin képes értékmegőrzőként szolgálni, ami a pénz egyik fő funkciója a számlaegység és a fizetőeszköz mellett.

Olvastad már? Így lehet a Bitcoin közelgő halálkeresztje egy ellentétes irányú vételi jelzés

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!