Elon Musk tweetelt a Tesláról és a Bitcoinról, és a BTC felment – ez fordítottja Musk és a Bitcoin közelmúltbeli történetének.

A Bitcoin ismét mozgásban van, köszönhetően Elon Musk tweetjének.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Tesla vezérigazgatója és a Dogecoin szerelmese egy vasárnapi tweetben azt mondta, hogy a Tesla „újra engedélyezni fogja a Bitcoin tranzakciókat”, ha és amennyiben „megerősítést nyer a bányászok észszerű (~50%) tiszta energiafelhasználása”.

A Bitcoin a tweet után közel 1%-kal 37 650 dollárra ugrott.

A tweet válasz volt a CoinTelegraph cikkére, amelyben Magda Wierzycka, a Sygnia fintech cég vezérigazgatója azzal vádolta Muskot, hogy Bitcoin pump and dump rendszerrel manipulálja, miután a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt BTC-t, majd Wierzycka összegzése szerint a „csúcson eladta kitettségének nagy részét”.

Musk „pontatlanként” utasította vissza Wierzycka kritikáját, hozzátéve, hogy a Tesla „csak az állomány ~10%-át adta el, hogy megerősítse, a BTC-t könnyen likvidálni lehet a piac mozgatása nélkül”.

Musk áprilisban azt mondta, hogy a Tesla „lényegében azért adta el állományának 10%-át, hogy bizonyítsa a Bitcoin likviditását a készpénzmérlegben tartás alternatívájaként”.

Az elmúlt évben Musk tweetjei többször is megmozgatták a kriptoárfolyamokat, felfelé és lefelé egyaránt.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A Tesla februári Bitcoin-vásárlása lökést adott mind a Bitcoin-, mind a TSLA-részvényeknek, de aztán a májusi meglepő tweetje, miszerint a Tesla környezetvédelmi aggályok miatt nem fog többé Bitcoint elfogadni, jelentős visszaesést okozott, ami azóta is tart, ahogy folytatta a Bitcoinra vonatkozó aggodalmainak tweetelését.

Eközben inkább a Dogecoin nevű mém tokent részesítette előnyben, és a Doge meme tweetjei többször is fellendítették a DOGE-t.

Az árdiagramok azt mutatják, hogy az Elon-hatás a kriptoárfolyamokra hatással van, mint mindig. Musk vasárnapi tweetje után a Bitcoin először törte át a 35 000 dollárról 36 000 dollárra emelkedő ellenállási szintet a közelmúltbeli, áprilisi csökkenő trend kezdete óta.

A Bitcoin környezeti hatásáról szóló vita az elmúlt évben egyre hangosabbá és forróbbá vált, és arra késztette a kritikusokat, hogy több olyan Bitcoin-bányászatot követeljenek, amely megújuló (vagy „tiszta”) energiát használ.

A Bitcoin-bányászat jelenlegi, már megújuló energiát használó része vitatott. A Cambridge Centre for Alternative Finance 2020-as jelentése szerint a Bitcoin-bányászat 39%-a használ megújuló energiát, míg a CoinShares kriptobefektetési cég 2018-as jelentése 77,6%-ra becsülte ezt az arányt.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Valamikor a Tesla februári 1,5 milliárd dolláros Bitcoin-vásárlása és Musk májusi meghátrálása között a vezető nyilvánvalóan aggódni kezdett a Bitcoin-bányászat energiafelhasználása miatt, és amiatt, hogy ez hogyan árthat a Tesla zöld imázsának.

A múlt héten Miamiban megrendezett Bitcoin 2021 konferencián népszerűek voltak a „Fuck Elon” skandálásai, valamint az ugyanezt a mondatot tartalmazó pólók.

De ha a Tesla hajlandó újra befogadni a Bitcoint, akkor talán a Bitcoinosok még nem szakítottak végleg Muskkal.

Olvastad már? Egy brutális kriptoátverés során 282.000 dollárt loptak el egy brit férfitől

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!