Csökken az etherkészlet, de azért nem annyira

-

A piacon elérhető különböző ETH-alapú pénzügyi termékekből a közelmúltban rengeteg pénzt vontak ki, a múlt héten új rekord született.
Ennek ellenére nincs nagy baj, az idei évben eddig 994 millió dollárnyi beáramlást mértek az elemzők. Így az ETH-alapokban most összesen közel 11,1 milliárd dollár parkol.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézményi befektetők továbbra is inkább az eladói oldalt erősítik, de a kiutalások nagyságrendje jelentősen csökkent, így a piaci esés nehezén már vélhetően túl vagyunk.
A CoinShares heti jelentéséből kiderül, hogy a kiutalási ütem 21,4 millióra esett a megelőző héthez képest, amikor is 94 milliót vontak ki a piacról.
Az Ethereum alapok pedig a legnagyobb heti csökkenést szenvedték el 12,7 millióval. A kifejezetten az etherrel foglalkozó alapok az előző hónapok során felülteljesítették a bitcoint, köszönhetően a nagyobb vásárlói igénynek.
Az elmúlt hetek során így egyértelműen kiderült, hogy az intézmények az eladók táborát erősítik, egészen a május 24-i fordulópontig bezáróan.

„A hangulat kicsit leült mostanában, de a befektetők általánosságban elkötelezetten tették a dolgukat, és a piacra befelé folyt a tőke. Idei évben a kriptós befektetési alapok 5,8 milliárddal növekedtek. 2020 egészében ennél csak 13%-kal több, 6,7 milliárd dollárhoz jutottak.”

Az idei bikaciklus csúcsán az intézményi készletek is rekordmagasságba értek. Nem fura hát, hogy a mostani volatilitást kihasználva sok befektető profitot realizál.
Az alapok heti jelentéseiből mindenesetre látható, hogy a piac fokozatosan növekszik. A Fear&Greed Index is kezd magához térni az extrém félelem állapotából.

Hétfőre a BTC árfolyama ismét a 40 ezres zóna fölé kúszott, újból meghódítva pár kulcsfontosságú technikai szintet. Ugyanígy az ether is növekedni tudott, 2500 dollár fölé erősödött.

Olvastad már? Elon Musk azt mondja, hogy a Tesla ismét elfogadja a Bitcoint, amint a bányászok 50% tiszta energiát fog használni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!