Csökken az etherkészlet, de azért nem annyira

-

A piacon elérhető különböző ETH-alapú pénzügyi termékekből a közelmúltban rengeteg pénzt vontak ki, a múlt héten új rekord született.
Ennek ellenére nincs nagy baj, az idei évben eddig 994 millió dollárnyi beáramlást mértek az elemzők. Így az ETH-alapokban most összesen közel 11,1 milliárd dollár parkol.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az intézményi befektetők továbbra is inkább az eladói oldalt erősítik, de a kiutalások nagyságrendje jelentősen csökkent, így a piaci esés nehezén már vélhetően túl vagyunk.
A CoinShares heti jelentéséből kiderül, hogy a kiutalási ütem 21,4 millióra esett a megelőző héthez képest, amikor is 94 milliót vontak ki a piacról.
Az Ethereum alapok pedig a legnagyobb heti csökkenést szenvedték el 12,7 millióval. A kifejezetten az etherrel foglalkozó alapok az előző hónapok során felülteljesítették a bitcoint, köszönhetően a nagyobb vásárlói igénynek.
Az elmúlt hetek során így egyértelműen kiderült, hogy az intézmények az eladók táborát erősítik, egészen a május 24-i fordulópontig bezáróan.

„A hangulat kicsit leült mostanában, de a befektetők általánosságban elkötelezetten tették a dolgukat, és a piacra befelé folyt a tőke. Idei évben a kriptós befektetési alapok 5,8 milliárddal növekedtek. 2020 egészében ennél csak 13%-kal több, 6,7 milliárd dollárhoz jutottak.”

Az idei bikaciklus csúcsán az intézményi készletek is rekordmagasságba értek. Nem fura hát, hogy a mostani volatilitást kihasználva sok befektető profitot realizál.
Az alapok heti jelentéseiből mindenesetre látható, hogy a piac fokozatosan növekszik. A Fear&Greed Index is kezd magához térni az extrém félelem állapotából.

Hétfőre a BTC árfolyama ismét a 40 ezres zóna fölé kúszott, újból meghódítva pár kulcsfontosságú technikai szintet. Ugyanígy az ether is növekedni tudott, 2500 dollár fölé erősödött.

Olvastad már? Elon Musk azt mondja, hogy a Tesla ismét elfogadja a Bitcoint, amint a bányászok 50% tiszta energiát fog használni

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Chainlink jelentős rallyra készül: 150-300%-os árfolyam-emelkedést jósol az elemző

A Chainlink (LINK) ebben az évben kiemelkedően teljesített, lenyűgöző növekedést mutatva a kriptopénz piacon. Bár 40%-kal az 52,70 dolláros történelmi csúcs alatt van, a LINK...

Top 5 kripto milliomos potenciállal 2024-ben: 💼💸

Vendégbejegyzés A piac a 2024-es bikafutástól hangos, a vadászat pedig a vagyonformálást ígérő kriptovalutákra folyik. A hatalmas választékban kulcsfontosságúvá válik a valódi milliomos-teremtési potenciállal rendelkezők pontos meghatározása. A...

Ripple vs SEC: Hogyan befolyásolhatja Biden kormánya az XRP-pert?

James "MetaLawMan" Murphy, a Murphy & McGonigle ügyvédi iroda alapítója és elnöke nemrég elemezte, hogy Joe Biden elnök kormányzati politikai kiigazításai hogyan befolyásolhatják a Ripple...

Most kell megvenni a Bitcoint? A legendás elemző feltárja a MAX profit kulcsfontosságú zónáit

A Bitcoin árfolyamának alakulása sok befektetőt értetlenül hagyott. Ez egy vásárlási lehetőség, vagy az előttünk álló problémák jele? Michaël van de Poppe neves kriptoelemző megosztotta legfrissebb...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!