Kriptopénzeket is kínáló CFD-brókerek összehasonlítása – XTB, Admirals, Plus500, AvaTrade

-


Vendégbejegyzés


Az utóbbi időkben a kriptopénzek egyre felkapottabb eszközökké váltak a befektetők körében. Ajánlócikkünkben négy, népszerűnek számító bróker összehasonlítását mutatjuk be, amelyek a kriptopénzek kereskedését CFD formájában teszik elérhetővé.
Megnézzük, mely szempontokat érdemes figyelembe venni, illetve kitérünk a támogatott kereskedési platformokra, a jutalékokra, illetve az egyes eszközök spreadjeire.

Általános információk
Szabályozás
Admiral Markets a bróker a ciprusi CySEC, a brit FCA, az észt EFSA és az ausztrál AFSL szabályozóknál rendelkezik működési engedélyekkel.
XTB Az XTB csoport vállalatait a világ legnagyobb felügyeleti hatóságai, köztük az FCA, a CySEC és a KNF szabályozzák. Az XTB Magyarországot a CySEC szabályozza a 169/12-es CIF-engedélyszámmal. A lakossági CFD számlák 77%-a veszteséges.
Plus500 a brókert a CySEC és az FCA is szabályozza.
AvaTrade a bróker szabályozója az ír jegybank, a japán FSA, és ausztrál ASIC, és más ügynökségek.
A bróker típusa

A fent bemutatott brókerek Market Maker típusúak.

Minimális beutalás
Admiral Markets 100 USD
XTB 0 USD
Plus500 100 USD
AvaTrade 100 USD
Magyar lokalizáció és ügyfélszolgálat
Admiral Markets igen, e-mail, kapcsolati űrlap és telefonos ügyélszolgálat
XTB igen, a nap 24 órájában működő telefonos ügyfélszolgálat és e-mail
Plus500 igen, e-mail és chat
AvaTrade igen, e-mail, chat és telefonos ügyfélszolgálat (ír telefonszám)
Demószámla
Admiral Markets igen (30 napos demókereskedés)
XTB igen
Plus500 igen
AvaTrade igen
Mobilalkalmazás
Admiral Markets igen, Android és iOS
XTB igen, xStation alkalmazás Android és iOS
Plus500 igen, Android és iOS
AvaTrade igen, Android (AvaTrade GO Trading), iOS (AvaTrade Online Trading)
Platform

Az Admiral Markets bróker regisztrált felhasználóinak lehetőséget nyújt a MetaTrader 4 és 5 felhasználásához, amelyek Windows, Mac, Android és iOS operációs rendszerek alatt érhetők el.
A még nagyobb kereskedési élményre vágyók rendelkezésére áll még a MetaTrader Supreme Edition. Ez a verzió egyebek mellett kiterjedt technikai elemzéseket kínál, amelyek segítenek a befektetőknek a különféle eszközök kiválasztásában.
Azok, akik a webes platformokat részesítik előnyben, a MetaTrader WebTradert használhatják, amely semmilyen telepítést nem igényel.
Az XTB saját fejlesztésű kereskedési platformot kínál felahsználóinak az xStation 5 formájában. Ez elérhető az XTB weboldalán, valamint az Android és iOS operációs rendszerekre telepíthető xStation Mobile alkalmazáson keresztül.
A Plus500 bróker esetében a beépített WebTrader platform telepítés nélkül, közvetlenül a bejelentkezés után rendelkezésre áll. Az Android és iOS operációs rendszerekre a bróker saját fejlesztésű mobilalkamzásokkal rendelkezik.
Az AvaTrade támogatja a MetaTradert (4-es és 5-ös verzió), ezenfelül pedig kereskedési alkalmazások széles skáláját kínálja. Ezek közé tartozik a Web Trading és az AvaTrade GO, amely mobilkészülékekre érhető el.

Díjak és spreadek kriptopénz-CFD-k esetében

A CFD-kkel történő általános kereskedés (amelybe nem tartozik bele a tőkeáttétellel történő kereskedés) az online brókerek nagy részénél ingyenesen történik. A befektetési szolgáltatásokat kínáló társaságok ezeket általában a spredekben „rejtik el”, amely egy adott eszköz vételi és eladási ára közötti különbséget jelenti.
Az Admiral Markets jellemző spreadje a BTC/USD pár CFD-szerződése esetében 0,5%. Más kriptopénzek kereskedése ezzel szemben már drágább is lehet, az ETH/USD spreadje például 1% körül mozog.
Aki az XTB-t választja kriptopénzek CFD-kereskedésére, az gyorsan változó spreadekre számítson – ez jellemzően 0,5%-ot (ETH/BTC), 1%-ot (egyéb bitcoin-párok), de akár 2%-ot is jelenthet (például a dash-párok).
A Plus500 alacsony spreadet kínál a BTC/USD párra – 0,3%-ot. A többi pár esetében a spread nagyobb, például ha ethereumot szeretnénk bitcoinra cserélni vagy fordítva, akkor az árak közötti különbség általában 1,46%.
A további spreadek jellemzően 0,3% és 2% között mozognak. Ha szeretnél többet megtudni az XTB-ről, illetve arról, hogy milyen kriptopénzeket kínál, vagy milyen tapasztalatai vannak a brókerrel más kereskedőknek, javasoljuk a Plus500-vélemények című cikk tanulmányozását.
Amennyiben a lehető legalacsonyabb spreaddel szeretnénk kereskedni, akkor az AvaTrade kínálatában érdemes körülnézni.
Ők a BTC/USD pár kereskedését már 0,25%-os árkülönbség mellett is lehetővé teszik. Az ethereum és más kriptopénzek esetében a spread némileg magasabb, általában azonban legfeljebb 1,5%-ról beszélhetünk (a kisebb forgalmú kriptovaluták kereskedésekor).

Összegzés

A bemutatott online brókerek között jellemző a magas konkurencia, amely arra kényszeríti a társaságokat, hogy fejlesszék saját platformjaikat, és minél alacsonyabbra csökkentsék a kereskedési díjakat – esetünkben a spreadet.
Mind a 4 bróker kínál webalkalmazásokat és letölthető programokat is, legyen szó a MetaTraderről, vagy a bróker által fejlesztett, személyre szabott platformokról.
A spreadek a legnépszerűbbnek számító BTC/USD pár esetében általában 0,25% környékén kezdődnek. A vételi és eladási ár közötti különbség a kevésbé populáris kriptopénzek kereskedésekor nagyobb, de ritkán haladja meg a 2%-ot.
A cikkben szereplő összes bróker modern és minőségi szolgáltatásokat kínál, a legnagyobb különbség közöttük mindössze a kereskedésre rendelkezésre álló alkalmazásokban rejlik.
A szolgáltatások nagyobb akadályok nélkül ugyanúgy elérhetők a kezdő és haladó kereskedők számára is.
Kiemelt kép: yerel gundem

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.


Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!