Vendégbejegyzés


Az utóbbi időkben a kriptopénzek egyre felkapottabb eszközökké váltak a befektetők körében. Ajánlócikkünkben négy, népszerűnek számító bróker összehasonlítását mutatjuk be, amelyek a kriptopénzek kereskedését CFD formájában teszik elérhetővé.

Megnézzük, mely szempontokat érdemes figyelembe venni, illetve kitérünk a támogatott kereskedési platformokra, a jutalékokra, illetve az egyes eszközök spreadjeire.

Általános információk
Szabályozás
Admiral Marketsa bróker a ciprusi CySEC, a brit FCA, az észt EFSA és az ausztrál AFSL szabályozóknál rendelkezik működési engedélyekkel.
XTBaz XTB-t a ciprusi CySEC szabályozza, így az Európai Unió egész területén rendelkezik működési engedélyekkel.
Plus500a brókert a CySEC és az FCA is szabályozza.
AvaTradea bróker szabályozója az ír jegybank, a japán FSA, és ausztrál ASIC, és más ügynökségek.
A bróker típusa

A fent bemutatott brókerek Market Maker típusúak.

Minimális beutalás
Admiral Markets100 USD
XTB0 USD
Plus500100 USD
AvaTrade100 USD
Magyar lokalizáció és ügyfélszolgálat
Admiral Marketsigen, e-mail, kapcsolati űrlap és telefonos ügyélszolgálat
XTBigen, a nap 24 órájában működő telefonos ügyfélszolgálat és e-mail
Plus500igen, e-mail és chat
AvaTradeigen, e-mail, chat és telefonos ügyfélszolgálat (ír telefonszám)
Demószámla
Admiral Marketsigen (30 napos demókereskedés)
XTBigen
Plus500igen
AvaTradeigen
Mobilalkalmazás
Admiral Marketsigen, Android és iOS
XTBigen, xStation alkalmazás
Plus500igen, Android és iOS
AvaTradeigen, Android (AvaTrade GO Trading), iOS (AvaTrade Online Trading)
Platform

Az Admiral Markets bróker regisztrált felhasználóinak lehetőséget nyújt a MetaTrader 4 és 5 felhasználásához, amelyek Windows, Mac, Android és iOS operációs rendszerek alatt érhetők el.

A még nagyobb kereskedési élményre vágyók rendelkezésére áll még a MetaTrader Supreme Edition. Ez a verzió egyebek mellett kiterjedt technikai elemzéseket kínál, amelyek segítenek a befektetőknek a különféle eszközök kiválasztásában.

Azok, akik a webes platformokat részesítik előnyben, a MetaTrader WebTradert használhatják, amely semmilyen telepítést nem igényel.

Az XTB saját fejlesztésű kereskedési platformot kínál felahsználóinak az xStation 5 formájában. Ez elérhető az XTB weboldalán, valamint az Android és iOS operációs rendszerekre telepíthető xStation Mobile alkalmazáson keresztül.

A Plus500 bróker esetében a beépített WebTrader platform telepítés nélkül, közvetlenül a bejelentkezés után rendelkezésre áll. Az Android és iOS operációs rendszerekre a bróker saját fejlesztésű mobilalkamzásokkal rendelkezik.

Az AvaTrade támogatja a MetaTradert (4-es és 5-ös verzió), ezenfelül pedig kereskedési alkalmazások széles skáláját kínálja. Ezek közé tartozik a Web Trading és az AvaTrade GO, amely mobilkészülékekre érhető el.

Díjak és spreadek kriptopénz-CFD-k esetében

A CFD-kkel történő általános kereskedés (amelybe nem tartozik bele a tőkeáttétellel történő kereskedés) az online brókerek nagy részénél ingyenesen történik. A befektetési szolgáltatásokat kínáló társaságok ezeket általában a spredekben „rejtik el”, amely egy adott eszköz vételi és eladási ára közötti különbséget jelenti.

Az Admiral Markets jellemző spreadje a BTC/USD pár CFD-szerződése esetében 0,5%. Más kriptopénzek kereskedése ezzel szemben már drágább is lehet, az ETH/USD spreadje például 1% körül mozog.

Aki az XTB-t választja kriptopénzek CFD-kereskedésére, az gyorsan változó spreadekre számítson – ez jellemzően 0,5%-ot (ETH/BTC), 1%-ot (egyéb bitcoin-párok), de akár 2%-ot is jelenthet (például a dash-párok).

A Plus500 alacsony spreadet kínál a BTC/USD párra – 0,3%-ot. A többi pár esetében a spread nagyobb, például ha ethereumot szeretnénk bitcoinra cserélni vagy fordítva, akkor az árak közötti különbség általában 1,46%.

A további spreadek jellemzően 0,3% és 2% között mozognak. Ha szeretnél többet megtudni az XTB-ről, illetve arról, hogy milyen kriptopénzeket kínál, vagy milyen tapasztalatai vannak a brókerrel más kereskedőknek, javasoljuk a Plus500-vélemények című cikk tanulmányozását.

Amennyiben a lehető legalacsonyabb spreaddel szeretnénk kereskedni, akkor az AvaTrade kínálatában érdemes körülnézni.

Ők a BTC/USD pár kereskedését már 0,25%-os árkülönbség mellett is lehetővé teszik. Az ethereum és más kriptopénzek esetében a spread némileg magasabb, általában azonban legfeljebb 1,5%-ról beszélhetünk (a kisebb forgalmú kriptovaluták kereskedésekor).

Összegzés

A bemutatott online brókerek között jellemző a magas konkurencia, amely arra kényszeríti a társaságokat, hogy fejlesszék saját platformjaikat, és minél alacsonyabbra csökkentsék a kereskedési díjakat – esetünkben a spreadet.

Mind a 4 bróker kínál webalkalmazásokat és letölthető programokat is, legyen szó a MetaTraderről, vagy a bróker által fejlesztett, személyre szabott platformokról.

A spreadek a legnépszerűbbnek számító BTC/USD pár esetében általában 0,25% környékén kezdődnek. A vételi és eladási ár közötti különbség a kevésbé populáris kriptopénzek kereskedésekor nagyobb, de ritkán haladja meg a 2%-ot.

A cikkben szereplő összes bróker modern és minőségi szolgáltatásokat kínál, a legnagyobb különbség közöttük mindössze a kereskedésre rendelkezésre álló alkalmazásokban rejlik.

A szolgáltatások nagyobb akadályok nélkül ugyanúgy elérhetők a kezdő és haladó kereskedők számára is.

Kiemelt kép: yerel gundem

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.