A fizetési cégek a salvadori törvények ellenére is bizonytalanok a bitcoin támogatásában

-

Úgy tűnik, hogy a Salvadorban működő pénzátutaló cégek vonakodnak támogatni a bitcoint, annak ellenére, hogy az ország törvényes fizetőeszközként fogadja el a kriptovalutát.

Annak ellenére, hogy Salvadorban nemrégiben törvényes fizetőeszköz lett a bitcoin, a helyi fizetési cégek állítólag haboznak a BTC elfogadásával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Reutersnek nyilatkozva Kenneth Suchoski, az Autonomous Research fintech elemzője azzal érvelt, hogy az átutalási cégek valószínűleg mindaddig nem fognak támogatást nyújtani a bitcoin és a többi kriptoeszköz számára, amíg ezt az ügyfeleik nem igénylik, ez pedig valószínűleg patthelyzetet teremt majd a helyi fizetési ágazat számára.

„A Western Union és néhány más pénzátutalási szolgáltató esetében ne feledjük, hogy az átutalások volumenének legnagyobb része a fejlett piacokról a fejlődő piacokra irányul, elsősorban a készpénzzel rendelkező családtagok és barátok felé” – mondta.

Suchoski becslései szerint a globális, határokon átnyúló átutalások kevesebb mint 1%-a történik kriptoeszközökkel.

„Amennyiben a bitcoin nem lesz széleskörűen elfogadott, ezek az átutalási szolgáltatók akkor is relevánsak lesznek az elkövetkező években” – tette hozzá.

Egy globális fizetési cég, a MoneyGram International szintén hangsúlyozta a fejlődő infrastruktúrák kihívását, név szerint a kriptoeszközök és a helyi fiat pénznemek közötti átváltást a feltörekvő gazdaságokban.

„Hidat építettünk a bitcoin és más digitális pénznemek összekapcsolására a helyi fiat devizával” – mondta a MoneyGram képviselője a Reutersnek, hozzátéve: „Ahogy a kriptopiac és a digitális pénznemek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, a további növekedés alapvető akadálya a helyi fiat devizákra történő átváltás lesz.”

A múlt hónapban a MoneyGram szerződést kötött a Coinme-val, így a felhasználók 12.000 kiskereskedelmi helyszínen vásárolhatnak kriptovalutákat dollárból.

Suchoski hangsúlyozta a fizetési cégek megfelelőségi terhét is kriptoeszközök támogatásával kapcsolatban, megjegyezve, hogy a Western Union éves megfelelési költségei az elmúlt évtizedben közel megduplázódtak, 100 millióról 200 millió dollárra.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!