A fizetési cégek a salvadori törvények ellenére is bizonytalanok a bitcoin támogatásában

-

Úgy tűnik, hogy a Salvadorban működő pénzátutaló cégek vonakodnak támogatni a bitcoint, annak ellenére, hogy az ország törvényes fizetőeszközként fogadja el a kriptovalutát.

Annak ellenére, hogy Salvadorban nemrégiben törvényes fizetőeszköz lett a bitcoin, a helyi fizetési cégek állítólag haboznak a BTC elfogadásával.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Reutersnek nyilatkozva Kenneth Suchoski, az Autonomous Research fintech elemzője azzal érvelt, hogy az átutalási cégek valószínűleg mindaddig nem fognak támogatást nyújtani a bitcoin és a többi kriptoeszköz számára, amíg ezt az ügyfeleik nem igénylik, ez pedig valószínűleg patthelyzetet teremt majd a helyi fizetési ágazat számára.

„A Western Union és néhány más pénzátutalási szolgáltató esetében ne feledjük, hogy az átutalások volumenének legnagyobb része a fejlett piacokról a fejlődő piacokra irányul, elsősorban a készpénzzel rendelkező családtagok és barátok felé” – mondta.

Suchoski becslései szerint a globális, határokon átnyúló átutalások kevesebb mint 1%-a történik kriptoeszközökkel.

„Amennyiben a bitcoin nem lesz széleskörűen elfogadott, ezek az átutalási szolgáltatók akkor is relevánsak lesznek az elkövetkező években” – tette hozzá.

Egy globális fizetési cég, a MoneyGram International szintén hangsúlyozta a fejlődő infrastruktúrák kihívását, név szerint a kriptoeszközök és a helyi fiat pénznemek közötti átváltást a feltörekvő gazdaságokban.

„Hidat építettünk a bitcoin és más digitális pénznemek összekapcsolására a helyi fiat devizával” – mondta a MoneyGram képviselője a Reutersnek, hozzátéve: „Ahogy a kriptopiac és a digitális pénznemek egyre nagyobb hangsúlyt kapnak, a további növekedés alapvető akadálya a helyi fiat devizákra történő átváltás lesz.”

A múlt hónapban a MoneyGram szerződést kötött a Coinme-val, így a felhasználók 12.000 kiskereskedelmi helyszínen vásárolhatnak kriptovalutákat dollárból.

Suchoski hangsúlyozta a fizetési cégek megfelelőségi terhét is kriptoeszközök támogatásával kapcsolatban, megjegyezve, hogy a Western Union éves megfelelési költségei az elmúlt évtizedben közel megduplázódtak, 100 millióról 200 millió dollárra.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ismét emelkedni kezdett a bitcoin ATM-ek száma

Végre megtört a közel egy éve tartó eső trend, és ismét növekedett az újonnan üzembe helyezett ATM-ek száma, nagyjából 1400-zal. Az idei év első négy hónapjában...

Bitcoin technikai elemzése 06.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin hamis kitörést mutatott egy rövid távú tartományon túlra a múlt hétvégi pozitív fejleményeket követően az amerikai adósságplafonról szóló tárgyalásokkal kapcsolatban. A múlt heti...

Miért nem fogja mostanában a Bitcoin újra tesztelni a 20.000 dolláros szintet?

A BitMEX társalapítója, Arthur Hayes egy Substack hírlevelet tett közzé, amelyben elmagyarázza, hogy a Bitcoin miért nem fog a 20.000 dollár felé hajlani a következő...

A Bitcoin egy rendkívül ritka aranykeresztet mutat

Általában az „aranykereszteket" és a „halálkereszteket" a középtávú bitcoin piaci hangulat megbízható indikátoraként interpretálják. Egy tapasztalt piaci elemző egy szuper ritkát szúrt ki, és biztos...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!