Törvényes fizetőeszköz lett a bitcoin Salvadorban

-

Salvador törvényhozói 62 támogató szavazattal jóváhagyták a Bitcoin-törvényt, amelyet az ország elnöke, Nayib Bukele néhány órával ezelőtt terjesztett elő.
Este 8 óra körül Nayib Bukele elnök a Twitter-fiókján keresztül jelentette be, hogy a „Bitcoin-törvényt” beterjesztette El Salvador kongresszusának.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jogszabály a Bitcoint az ország egész területén kötelezően elfogadandó törvényes fizetőeszköz státuszba helyezi.
Alig 2 órával a bejelentés után az ország törvényhozó gyűlése nyilvánosságra hozta, hogy tárgyalnak a jóváhagyásáról, Caleb Navarro képviselő pedig felfedte a pénzügyi bizottság kedvező véleményét.

„Úgy vélem, hogy az összes döntés közül, amelyet ezen az ülésszakon fogunk meghozni, ez, a Bitcoin-törvény az egyik legfontosabb” mondta Chris Guevara képviselő a plenáris ülésen, amelyen más gazdasági kérdéseket is megvitattak, köztük a nemzet általános költségvetési törvényének módosítását a 2021-es pénzügyi évre vonatkozóan.

Ezzel Salvador lesz az első ország a világon, amely törvényes fizetőeszközként ismeri el a Bitcoint, és megkezdődik az az időszak, amikor az ország összes intézménye alkalmazkodik az új korszakhoz, amelyben a Bitcoin fizetőeszközként kering a salvadoriak között.

A Salvadorban elfogadott új Bitcoin-törvény főbb szempontjai

Amint arról a Decrypt nemrégiben beszámolt, az új törvény elismeri a Bitcoint „törvényes fizetőeszközként, korlátlanul minden olyan tranzakcióban és minden olyan jogcímen, amelyet természetes vagy jogi személyek kívánnak végrehajtani”.
Ezzel a Bitcoin az amerikai dollárral egyenrangúvá válik, mint szabadon használható és az egész területen kötelezően elfogadott fizetőeszköz.

Hasonlóképpen előírja, hogy az árfolyam a szabad piacnak megfelelően fog ingadozni. Elrendeli továbbá egy speciális tröszt létrehozását a Salvadori Fejlesztési Banknál, amely biztosítja a két pénznem közötti azonnali cserét.
Az új törvény azt is kimondja, hogy az árakat bitcoinban kell kifejezni, és ezt a kriptopénzt kötelezően el kell fogadni az ország egész területén, kivételt képeznek azok a távoli területek, illetve azok az emberek, akik nem rendelkeznek az elektronikus tranzakciók lebonyolításához szükséges eszközökkel.
Hasonlóképpen, a bitcoinban végzett pénzügyi műveletek – például a kereskedés – mentesülnének a tőkenyereségadó alól, mivel a bitcoin törvényes fizetőeszköz.

Olvastad már? Miért különbözik a MicroStrategy legújabb, 400 millió dolláros Bitcoin-vásárlása a többitől?

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!