Vitalik Buterin elmesélte, hogyan csinált 25.000 dollárból 4,3 millió dollárt három év alatt a DOGE-ba való befektetésével.

A Lex Fridman podcastben nemrég megjelent Ethereum-társalkotó Vitalik Buterin elárulta, hogy több mint 4 millió dollárt profitált egy 25.000 dolláros befektetésből, amelyet 2016 során a Dogecoinba tett.

De a formájához hűen az egészet jótékony célra fordította.

A Dogecoin 2013 decemberében jött létre, és az akkoriban népszerű Shiba Inu ihlette kutyás mém népszerűségét igyekezett kihasználni, Vitalik pedig úgy jellemezte a DOGE-t, mint az első „szórakoztató coinok” egyikét, amelyeket a feltörekvő kriptoeszköz-ökoszisztémában indítottak el.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Bár lenyűgözte a DOGE körül kialakult közösség, Vitalik viccelődött a döntését megalapozó befektetési tézisek hiányával, és kijelentette:

„Emlékszem, hogy arra gondoltam, hogyan fogom megmagyarázni anyámnak, hogy 25.000 dollárt fektettem a Dogecoinba, […] mikor az egyetlen érdekes dolog lenne ebben a coinban egy kutya logója volt. De persze ez volt életem egyik legjobb befektetése.”

Bár Buterin kijelentette, hogy a DOGE „nagyon jól teljesített” a következő években, visszaemlékezett arra, hogy váratlanul érte a spekulációs őrület, amely Elon Musknak a mémcoin iránti rajongásából fakadt.

Musk érdeklődése a DOGE iránt a jelek szerint egy 2019-es közösségi szavazás után alakult ki, amelyből kiderült, hogy a SpaceX alapítója a projekt legkívánatosabb hipotetikus vezérigazgatója volt 2019-ben – négy évvel azután, hogy a Dogecoin alapítója elhagyta a projektet.

„2020 végén Elon Musk elkezdett beszélni a Dogecoinról, és a piaci kapitalizáció egyszer csak 50 milliárd dollárra szökött fel […] Többszörösére” – mondta Buterin.

Elmesélte, hogy Szingapúrban volt bezárva, amikor a DOGE ára egyetlen nap alatt 775%-kal, 0,008 dollárról 0,07 dollárra ugrott, és arra gondolt: „Istenem, a DOGE-om már nagyon sokat ér!”.

„Azonnal felhívtam néhány barátomat, és mondtam nekik, hogy dobjanak el mindent és szedjék össze magukat, és eladtam a DOGE felét, és 4,3 millió dollárt kaptam, a nyereséget a GiveDirectlynek adományoztam, és néhány órával azután, hogy ezt megtettem, az árfolyam visszaesett 0,07 dollár körüli értékről 0,04 dollárra.”

Miután eladta a DOGE felét a helyi csúcson, Vitalik azt mondta, hogy „elképesztő kereskedőnek” érezte magát, amíg „természetesen az árfolyam vissza nem ment 0,04 dollárról 0,07 dollárra, majd 0,50 dollárr”.

Feltételezve, hogy Buterin megtartotta ennek a DOGE-kincsnek a maradék 50%-át, az Ethereum társalkotója jelenleg közel 20 millió dollár értékű kutyatokent bújtathat.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Annak ellenére, hogy viszonylag korán támogatta a projektet, Buterin hangsúlyozta, hogy nem számított arra, hogy a Dogecoin megragadja a mainstream fantáziáját, és újra a vezető kriptoeszközként fog feltűnni a kapitalizáció alapján:

„Én sem gondoltam volna, hogy a DOGE olyan nagy jelenséggé válik, hogy sokan előbb hallanak róla, mint az Ethereumról”.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!