A PayPal május utolsó hetében még egy új, 300 millió dolláros napi kereskedési rekordot is regisztrált – derül ki az itBit brókerszolgáltató adataiból.

A PayPal kriptoalapok letétkezelője, az itBit májusban több mint 2,1 milliárd dollár értékben kereskedett Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin és PAX kriptopénzekkel a Nomics elemzőplatform által szolgáltatott adatok szerint.

A Paxos tulajdonában lévő itBit egy kriptotőzsde, amely likviditást biztosít a PayPalnak, az online fizetési rendszert üzemeltető amerikai vállalatnak, amely 2020 októberében lépett be a kriptopiacra.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A napi kereskedési volumen ötszörösére nőtt

A Paxos könnyen integrálható API-jai és szabályozási keretei lehetővé tették, hogy a PayPal, amely jelenleg négy kriptovalutát támogat, nevezetesen a Bitcoint (BTC), az Ethereumot (ETH), a Bitcoin Cash-t (BCH) és a Litecoint (LTC), olyan tömeges mértékben lépjen be a kriptopiacra, amelyet csak egy mainstream pénzügyi platform tud elérni.

Az itBit tőzsdén az utóbbi időben jelentősen nőtt a kereskedési volumen, ami arra utal, hogy a PayPal kriptopénzplatformja nagy hasznossággal bír a felhasználók körében.

Május 19-én, közvetlenül azután, hogy az árfolyam zuhanásnak indult, még a napi kereskedési volumen rekordot is elérte (303 millió dollár).

A kriptotőzsde korábbi napi kereskedési volumenrekordját idén januárban érte el, közel 240 millió dollárral, ezt azonban a PayPal belépéséig nem sikerült túlszárnyalniuk.

A PayPal tavalyi bejelentése, mely szerint ügyfelei a platformján Bitcoin-t vásárolhatnak, adhatnak el és tarthatnak, vegyes reakciókat váltott ki.

Akkoriban a vállalat nem engedélyezte felhasználóinak, hogy külső tárcába utalhassanak, visszatartva ezzel a vagyonuk feletti valódi ellenőrzést és a megváltoztathatatlan tranzakciókból származó előnyöket.

Külső tárcákba történő utalások

A közelmúltban a PayPal blokkláncért és kriptopénzekért felelős vezetője, Jose Fernandez da Ponte a Consensus konferencián bejelentette, hogy a PayPal és a mobilfizetésekkel foglalkozó leányvállalata, a Venmo támogatja a Bitcoin átutalását a platformokról harmadik féltől származó pénztárcákba.

„A lehető legnyitottabbá akarjuk tenni” – mondta, majd hozzátette: „Megértjük, hogy több haszna van ezeknek a tokeneknek, ha mozgatni lehet őket, ezért mindenképpen vizsgáljuk, hogyan engedhetjük meg az embereknek, hogy kriptót utaljanak a PayPal-címükre és a PayPal-címükről”.

Mivel a PayPalnak világszerte több mint 3,5 millió felhasználója van, a kriptopénzek átutalásának lehetősége a platformjukról egy harmadik féltől származó pénztárcába potenciálisan soha nem látott mennyiségű ember számára tenné valódi értelemben is elérhetővé a kriptopénzeket.

Olvastad már? Donald Trump: „A Bitcoin átverésnek tűnik”

Forrás: cryptoslate.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!