Donald Trump szerint a Bitcoin egy átverés, és sajnálkozott azon, hogy szerinte egy újabb valuta versenyez az amerikai dollárral.

Trump volt elnök Stuart Varney-nak a Fox Business műsorában azt mondta, hogy a Bitcoin egy átverés.

„A Bitcoin egyszerűen átverésnek tűnik” – mondta, hozzátéve: „Nem szeretem, mert ez egy másik valuta, amely a dollárral versenyez. Azt akarom, hogy a dollár legyen a világ valutája, mindig is ezt mondtam”.

A Fehér Házban töltött ideje alatt Trump hasonlóan kritikusan nyilatkozott a Bitcoinról, és azt – és más kriptovalutákat – olyan eszközöknek nevezte, amelyek “nem pénzek”, és amelyek értéke „erősen ingadozó és a levegőn alapul”.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

De ha megkérdezzük a Fehér Ház korábbi kommunikációs igazgatóját, Anthony Scaramuccit, akkor bizonyára azt mondaná, nem Trump írta ezt a tweetet sem.

Scaramucci a Decryptnek elmondta, miszerint Trumpnak azt mondták, hogy a Bitcoinról kell véleményt nyilvánítania, és a tweetet neki készítették.

„Nagyon gyorsan meg tudtam mondani, amikor Trump maga írt egy tweetet, tele voltak malapropizmusokkal, helyesírási hibákkal és a vesszők hiányával, csak ez a tudatfolyamszerű eszmefuttatás”mondta Scaramucci a Decryptnek.

“Szerintem a Bitcoin-ügyet valaki más írta. Szerintem a Bitcoin-dolgot kormányzati bürokraták írták, akik nem akarják, hogy a Bitcoin felemelkedjen” – tette hozzá.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Ezúttal tehát egyértelműen nem Trump beszélt. Mindenesetre a nézetei elég jól egybevágnak azzal a régi tweetjével.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!