Az ausztráliai csalók tavaly 20,5 millió dollárt kerestek

-

Áldozataikat ravaszabbnál ravaszabb trükkökkel verték át.

Az ausztrál verseny- és fogyasztói bizottság (ACCC) a hónap elején közzétett jelentése szerint az ausztrálok összesen 26,5 millió ausztrál dollárt (20,5 millió USD) fizettek ki bitcoinban és más kriptovalutákban a csalóknak 2020-ban.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ACCC az ausztrál kormány szabályozó testülete. Feladata a fogyasztói jogok védelme, az ipar figyelemmel kísérése és Ausztrália tisztességes versenyjogának érvényesítése.
A kriptovaluta-átutalás volt a második legnépszerűbb fizetési mód a csalók számára, az első pedig a banki átutalás 97 millió ausztrál dollárral (75,1 millió USD).
Az ausztrálok összesen 851 millió AU dollárt (659 millió USD) veszítettek a csalásokból 2020-ban.

„A bitcoin és más fizetési módok ma már általános módszerek a csalók számára. Valószínű, hogy az elkövetkező években még inkább megnövekszik a bitcoin és más kriptovaluták használata” – áll a jelentésben.

Ráadásul a Scamwatch, az ausztrálok kormányzati weboldala, a csalások 23%-os növekedéséről számol be az előző évhez képest.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

A catfishing és a kriptó Ausztráliában

A kriptovalutákkal kapcsolatos csalások típusai eltérőek lehetnek.
A jelentésben említett egyik stratégia a „romantikus csali”, ahol a csalók romantikus érdeklődést színlelnek amikor kapcsolatba lépnek az áldozatokkal – gyakran egy népszerű társkereső alkalmazáson keresztül, mint a Tinder.
Egy másik népszerű csalási típus a „gazdagodj meg gyorsan”. Ezeknél a csaló megkéri az áldozatot, hogy utaljon át egy összeget, és az átverés akkor ér véget, „amikor az áldozatnak nem marad több pénze” – áll a jelentésben.

A jelentés Ausztráliában népszerű taktikaként részletezi a hírességekkel kapcsolatos csalásokat is.
Ezeknek kétféle típusa létezik: az első valamilyen terméket, még a másik egy befektetési lehetőséget kínál egy hírességről készült videó (interjú, podcast) felhasználásával.

Olvastad már? A Ruffer vagyonkezelő több mint 1 milliárd dollár nyereséget termelt

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

A Pepe és Meme AI bálnák beváltják a pénzt: A Raboo az újabb, aki 100-szoros profit előtt áll?

Vendégbejegyzés A kriptovilág zsong, ahogy a bálnák készpénzre váltják a Pepe és a Meme AI érméket, de a reflektorfény a Raboo-ra terelődik. A Raboo jelenleg az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!