A Tesla ügyvezetője egyre több kritikát kap, mivel sokak szerint felelőtlenül bánik a befolyásával a kriptopiacokat illetően.

Az idei évben Musk szinte folyamatosan osztott meg a Twitteren kriptós vonatkozású dolgokat, és nem csak a BTC, DOGE duóról.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Nem sokkal később egy CumRocket nevű projekttel állt neki trollkodni, amely a pornóipart kívánja megreformálni egy új, deflációs kriptóval.

Az első vonatkozó, bár ködös tweetje után a projekt árfolyama megduplázódott, rá egy napra pedig 366%-os emelkedést sikerült indukálnia néhány emojival. A pumpa értelemszerűen nem tartott sokáig, az ár hamar visszakorrigált az eredeti szintre.

A Zap Porocol, az egyik első bitcoin-tőzsde alapítója, Nick Spanos szerint Musk megnyilvánulásai az árfolyam letörésére irányulnak, így több coint tud olcsóbban venni.

„Musk így számtalan embernek okoz kárt, az önző reklámozásaival magának akar alacsonyabb árat biztosítani.”

A hangulatingadozásokra a legjobb példa a Tesla nagy bejelentése, amely szerint 1,5 milliárd dollárnyi bitcoint vettek tartalékként, és az autóikért is lehet BTC segítségével fizetni.

Mindössze pár hét múlva viszont már annyira aggódott a környezeti hatások miatt, hogy inkább mégsem fogadják el fizetségként az autóikért.

LÉGY TE A KRIPTOWORLD CSÁSZÁRA

Hogy Musk csak egyszerűen megunta a bitcoint, nem tudhatjuk, de az 50 milliónál több követője miatt érdemes lenne kicsit felelősségteljesebben viselkednie.

„Az emberek hisznek a Bitcoinban, mivel függetlenséget nyújt a központi bankok pénzrendszerével szemben, Musk pedig ezt a bizalmat támadja a twetjeivel és a befolyásával. Ahelyett, hogy példaképként szerepelne, egy sokkal gyarlóbb személyiséget fed így fel magáról.”

Musk úgy nyilatkozott, hogy a hatóságok nyugodtan vizsgálódhatnak, hogy vajon manipulálja-e a kriptopiacokat.

Spanos szerint ez az arrogancia visszaüthet, ha nem a SEC, akkor egy hekkercsoport veheti célba a milliárdost. A napokban megjelent videó kapcsán mindenesetre az Anonymous nem vállalta a felelősséget.

„Az arrogancia és a mohóság nem védi ki a következményeket. Ha a SEC nem tudja leállítani, lehet, hogy majd aktivisták teszik meg. Nem nehéz elképzelni olyan forgatókönyvet, ahol a neki bizalmat szavazó emberek katasztrofális következményekkel szembesülnek.”

A sajtóban több történetet is olvasni hamis adományozásokról, ahol emberek komoly megtakarításokat vesztenek el, mivel a csalók többek között Muskot is megszemélyesítik.

Ez a módszer gyakori a kriptovilágban, de adja magát a kérdés, Musk kriptós megnyilvánulásai nélkül is lenne ennyi?

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A választól függetlenül Spanos úgy véli, Musk jobban is tölthetné az idejét, ha valódi felhasználási módokat hozna létre a blokklánc-technológiának, amelyek segíthetnek az embereknek elérni a gazdasági függetlenséget.

„Ha én volnék Musk, többet foglalkoznék a blokklánc integrálásával, az új módszerek kifejlesztésével. Ezzel lehet segíteni az embereknek, hogy minél nagyobb szabadságban éljenek.”

Szerkesztői megjegyzés: a megoldást úgy nevezik, hogy „Unfollow”.

Olvastad már? Törvényes fizetőeszköz lett a bitcoin Salvadorban

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!