Egy Bitcoin-bányászati gyártó Kazahsztánban terjeszkedik

-

A Canaan – egy Bitcoin-bányászati ​​hardvergyártó – létrehozta első tengerentúli központját Kazahsztánban.

Az eddig Kínában működő Bitcoin-bányászgépgyártó, a Canaan első tengerentúli központját Kazahsztánban hozta létre.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég tervei szerint a központ bizonyos szolgáltatásokkal segíti majd a helyi ügyfeleket az értékesítés után.
Ilyen szolgáltatás például a gép tesztelése, karbantartása, valamint a műszaki szolgáltatásokat és a garanciális szolgáltatások.

„A szolgáltató központ létesítése Kazahsztánban stratégiai jelentőségű az értékesítést követő földrajzi lefedettség bővítésében, valamint a gyorsabb és könnyebb hozzáférés biztosításában a növekvő nemzetközi ügyfélkörünk ellátásához”mondta a The Blocknak a Canaan vezérigazgatója és elnöke, Nangeng Zhang.
Kazahsztáni bányászipar

Kazahsztánnak nagy részesedéssel rendelkezik a kriptobányásziparban más országokkal összehasonlítva.
A Cambridge-i Egyetem adatai szerint Kazahsztán a világ Bitcoin-bányász iparának több mint 6%-át ellenőrzi. Ezzel az ország a negyedik helyen áll a globális ranglistán Kína, az Egyesült Államok és Oroszország mögött.
Érdekes azonban, hogy Kazahsztán részesedése a Bitcoin-bányászati ​​piacon folyamatosan nő. 2019 harmadik negyedévében Kazahsztán az ágazat 1,4%-át birtokolta, így piaci részesedése szerint csak a hatodik helyezett volt, azóta viszont megelőzte Malajziát és Iránt is.

A Canaan sokat profitált a kazahsztáni kriptobányász-boom alatt

A cégnek már áprilisban 2022 végéig elegendő megrendelése volt. 2020 április és október között a pedig a cég részvényének árfolyama közel 1000%-kal emelkedett.
A nagy bányászati cégek költözését Kazahsztánba és sok más országba többen a Kínából történő bányászati ​​kivándorlás első jeleinek tekintik.

Májusban Belső-Mongólia – a bányászok kedvelt régiója az olcsó áram miatt – hatóságai bejelentették, hogy a továbbra is üzemelő bányászok „feketelistára kerülnek” az ország szociális hitelrendszeréből, ami a Bitcoin-bányászat szélesebb körű, országos szintű visszaszorításának eredménye.

Olvastad már? Donald Trump: „A Bitcoin átverésnek tűnik”

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!