Az intézmények kezdenek medvések lenni?

-

A CoinShares számaiból látható, hogy az intézmények az elmúlt héten 141 millió dollárt vontak ki a kriptopiacról.
Ez a szám folyamatos emelkedés mutat egy ideje. A cég által kiadott jelentésben olvasható, hogy az intézmények szép fokozatosan csökkentik a bitcoinban lévő kitettségüket.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A különböző bitcoin-alapú pénzügyi termékekből összesen 141 millió dollárnyi pénzt vettek ki.
Forrás: CoinShares

A májusi hónap a komoly visszahúzódásról szólt, 10-e és 16-a között például közel 100 millió dollárt vontak ki az intézmények az áresés közepette. Hó végére lassult csak le a kivonási ütem.
A kereskedési volumen is nagy mértékben csökken, június első hetére az átlagos májusi érték 62%-át érte csak el.
Ezek a számok sokat elárulnak az intézmények általános hangulatáról. Nagyon fontos azonban megjegyezni, hogy ez a pénzmennyiség, amelyet kivesznek, mindössze a tizede a piacra beérkező pénznek, egészen pontosan csak a 8,3%-át.
2021 kezdete óta 4,2 milliárd dollár érkezett frissen a bitcoin-alapú termékek piacára, ennek 65,9%-a pedig közvetlenül bitcoin-ba.
Emellett megjegyzendő, hogy az ether iránt is egyre növekszik az intézményi étvágy, a szektorban a kriptós befektetések 26,8%-a mögött az ETH áll. Csak a múlt héten 33 millió dollárnyi új vásárlás történt.
A kereskedők a jelek szerint az XRP és ADA tokeneket is kedvelik, legalábbis mindkettő több millió dollár értékben került megvásárlásra. Az XRP 7 millió, az ADA pedig 4,5 millió dollárnyi beáramlást könyvelhetett el.

A CoinGecko adataiból az látszik, hogy az ether kezdi behozni a bitcoin pozícióját, mint a legnagyobb mértékben kereskedett kriptót, nem számítva a stablecoinokat.
Az elmúlt 24 órában az ETH volumene 37,4 milliárd dollárt tett ki, szemben a BTC 32,9 milliárdos forgalmával. Összehasonlításként, az USDT volumene az elmúlt nap során 75,5 milliárd volt.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!
Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!